Sosyal medya akran zorbalığını artırdı

Sosyal medya akran zorbalığını artırdı
VM Medical Park Samsun Hastanesi'nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Burçin Nuri Akal, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte çocuklar arasında yaşanan akran zorbalığının arttığına dikkat çekti.

Dr. Akal, çocuklara özgürlük sınırlarının doğru şekilde kavratılamamasının, akran zorbalığına maruz kalma risklerini artırabileceğini vurguladı.

"Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte çocuklar arasında yapılan isim takma, dalga geçme, tehdit etme hatta fiziksel şiddet gibi olumsuz davranışların arttığını gözlemliyoruz" diyen Dr. Akal, bu durumun ebeveynler ve toplumun genel sorumluluğunda olduğunu belirtti. Ebeveynlerin, çocuklarını doğru sınırlarla yetiştirmesi ve olumlu davranışları teşvik etmesi gerektiğini vurguladı.

Akal, çocukların özgür, mutlu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini isteyen ebeveynlerin bazen sınır koyma konusunda sorunlar yaşayabileceğine de dikkat çekti. Teknolojinin gelişmesiyle çocukların istediklerine kolayca ulaşabilme imkanlarının arttığını belirten Dr. Akal, bu durumun onların toplumun değer yargılarından uzak yetişmelerine ve istediklerini anında elde etmeye alışmalarına yol açabileceğine dikkat çekti.

"Sınırların net ve tutarlı bir şekilde belirlenmesi, çocukların sağlıklı gelişmelerine ve olumsuz davranışlarından uzak durmalarına yardımcı olabilir" diyen Dr. Akal, eğitim sisteminin de sınırların belirlenmesi ve öğrencilerin davranışlarının yönlendirilmesinde önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. Bu noktada, ebeveynler, okullar ve toplumun diğer paydaşları arasında iletişim ve işbirliğinin önemli olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar