Sosis alırken bunlara dikkat!

Sosis alırken bunlara dikkat!
Türkiye’de en çok tüketilen ürünlerden biri de sosis. Son dönemdeki ‘taklit ürün’ tartışmalarından sonra vatandaşlar, ‘iyi sosis nasıl belli olur’ sorusunu sormaya başladı. İşte sosis alırken dikkat etmeniz gereken noktalar…

Denetimsiz üretilen salam, sucuk, sosis ve pastırmaya sakatat katılıyor. Uzmanlar, markasız ucuz ürünlere 'dikkat' diyor.... Salam, sucuk, sosis diye yediklerimizin ne olduğunu biliyor musunuz? Merdiven altı üretim yapanlar, etin dışında her türlü hayvansal atığı kullanarak ürettikleri salam, sucuk, sosis ve pastırmayı ucuza satarak tüketiciyi kandırıyor. Bu ürünlerin içine tavuk derisi, tavuk bağırsağı ve taşlık katıldığını, sucuğa akciğer karıştırıldığını açıklayan uzmanlar, güvenilir markalardan şaşılmaması gerektiğini vurguladı.

HANGİ KRİTERLERE BAKMALIYIZ?

Piyasada raflarda her bütçeye göre oldukça çeşitli salam ve sosis satılıyor. Peki normal bir vatandaş bu salam ve sosisleri satın alırken nelere dikkat etmeli? Bu ürünlerin kıyaslamasını yaparken hangi kriterleri baz almalı? Pahalı satılan sosis veya salam daha mı iyidir? Salam ve sosislerin ne kadar dana eti veya beyaz et içerdiğini tüketici olarak paketlerin üzerinde yazılanlardan anlamamız pek mümkün değil.

PAHALI OLAN KALİTELİ Mİ?

Kilosu 30 TL'den satılan bir salam ile 80 TL'den satılan bir salam arasındaki farkı anlayabilmek çok zor. Haberde görüşlerine yer verilen bir sektör temsilcisinin, tüketicilerin salam ve sosis alırken nelere dikkat etmesi gerektiği sorusuna, "Salam ve sosislerin üzerinde asgari besin değerleri yazar. Bu değerler o sosis ve salamın aynı zamanda kalitesini gösterir. Protein değeri etten gelir" cevabını verdiği belirtiliyor. Bu ürünlerin soya ve süt proteini de içerdiği, o zaman paketin üzerindeki protein değerinin etten geldiğinin nasıl anlaşılacağı sorusuna ise, “Tüketici, kaliteli sosis veya salamı damak lezzeti ile ayırt edebilir" dedi. Haberde yer verilen tablolarda farklı kilo fiyatlarına sahip ürünlerin içeriklerine ver veriliyor. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar