Soran olursa yoksulluğun resmini bunu gösterirsiniz

Soran olursa yoksulluğun resmini bunu gösterirsiniz
65 yaşındaki yaşlı kadının söyledikleri yürek dağladı:Torunuma mama yerine şekerli su veriyoruz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir insanlık dramı yaşanıyor. 65 yaşındaki Iraz Doğan maddi sıkıntıların içinde yaşamak için ailesi ile birlikte savaş veriyor. Yakacak odunları bile olmadığını söyleye Doğan çoğu zaman üşüdüklerini söyledi.

Oğlunun yanında yaşadığını belirten Iraz Doğan hiçbir maddi gelirinin olmadığını söyledi. Doğan’ın oğlu ise iş olursa yevmiyeci olarak çalışıyor, diğer günlerde ise hurda toplayıp satıyor.

"Torunuma mama yerine şekerli su veriyoruz"

Doğan çaresizliğini şu sözlerle anlattı:

Cuma günleri gidiyorum dileniyorum. Anlatıyorum, veriyor ümmeti Müslüman Allah rızası için diyorum dileniyorum. Para veriyorlar kimi ekmek veriyor kimi simit veriyor. Ayakkabı da verdiler, yalındım ayakkabı da verdiler yırtıldı ayağımdaki. Üşüyorum, para olmazsa ne yapayım yok. Evde işte bir oğlum var, iki çocuğu var, bir de ben, bir de gelin var. Süt alamıyorum, mama da alamıyorum. Bir torunum burada kalıyor. Torunum var bazen mama yapamıyor şekerli su veriyoruz maması yok, bezi yok. Bazen şekerli su yapıyor veriyor bazen. Donuyoruz, soğuktan ölüyoruz. Soğuk, odun yok kömür yok. Gidiyor çocuk çalı çırpı toplayıp getiriyor ama ne olacak çalıdan çırpıdan? Kırık kırpık ne olacak?

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar