Ümit Özdağ ikinci tur için Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek!

Ümit Özdağ ikinci tur için Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci tur seçimleri için kararını açıkladı. Ümit Özdağ, ikinci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini söyledi.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Ümit Özdağ, dün akşam cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Özdağ, kritik görüşme sonrası yaptığı basın toplantısında Zafer Partisi olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Türkiye’nin geleceği açısından, huzuru olması açısından her bir genel başkana sorumluluklar düşüyor. Bir araya geldik, güzel sonuçlar elde edildi. Umarım Türkiye güzel günlere gebe, güzel bir atmosferde seçim sonrası yeniden buluşacağız. Birleşe birleşe kazanacağız.

Özdağ, şunları söyledi:

Türkiye’nin en önemli sorunu 13 milyon kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Onlar gönderilmeden ekonominin iyileşmesi mümkün değil. Vatandaşlık satarak haklın fakirleşmesini engelleyemeyiz.

Birinci turun sonunda gördük iki adayın ikinci bir yarış için çerçeve oluşturdu. Numan Bey’e sorduk, destek istediler. Sığınmacıların vatanlarına gitmesini içermiyordu. Kemal Bey, net şekilde onların gönderileceğini söyledi. Bu politikayı anlattı.

Kendisiyle fikir birliğine vardık. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Zafer Partisi olarak ikinci turda destekleme kararı verdik. Birinci turda tüm ittifaklara oy vermiş seçmenlere çağrım. Anne ve babalarınızdan aldığınız Türkiye’yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız, Türkiye’nin Göçmenistan olmasını istemiyorsanız, Kılıçdaroğlu’na oy verin.

fw4ysp1xsaij-5g.jpg

HANGİ MADDELERDE MUTABAKAT SAĞLANDI?

İki liderin dün gerçekleştirdiği görüşmenin olumlu geçtiği ve Özdağ'ın sunduğu mutabakat metninde anlaşma sağlandığı ileri sürülüyordu. Gazeteci İsmail Saymaz, "uzlaştılar" dediği 7 maddeyi şöyle özetlemişti:

1) Anayasanın ilk 4. maddesi değişmeyecek.

2) Anayasanın 66. maddesi aynen korunacak.

3) 1924 Anayasasına bağlı kalınacak.

4) Mülteciler bir yıl içinde ülkelerine gönderilecek.

5) Terörle etkin mücadele yapılacak.

6) Yolsuzlukla etkin mücadele yapılacak.

7) Kamudaki atamalarda liyakat esasına göre hareket edilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar