MSB’den İncirlik Üssü ile ilgili flaş karar

MSB’den İncirlik Üssü ile ilgili flaş karar
Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacı doğrultusunda alındığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin stratejik öneme sahip üslerinden biri olan İncirlik Üssü'nde yapılan önemli bir değişiklik duyuruldu. Toplantıda terörle mücadeleden, İncirlik Üssü'yle ilgili alınan yeni kararlara kadar çeşitli konular ele alındı.

F-16 FİLOSU KONUŞLANDIRILACAK

Yapılan açıklamaya göre, 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Milli Savunma Bakanlığı, bu kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda alındığını belirtti. Değişiklik sonrasında İncirlik'e F-16 filosunun konuşlandırılacağı da açıklandı.

İNCİRLİK ÜSSÜ’NE DAİR

İncirlik Üssü, Adana'nın İncirlik beldesinde bulunuyor ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından kullanılıyor. Üssün mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olup, Avrupa'daki altı NATO üssünden biri olarak stratejik öneme sahip. İncirlik Üssü, 1951 yılında inşa edilmiş olup Türk ve Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından ortak kullanıma açılmıştır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar