Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için net tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için net tarih verdi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamaları 2024'ün Mart ayına kadar gerçekleşecek" dedi.

AKP'nin 22. Kuruluş Yıl Dönümü programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin uzun süredir beklediği haberi verdi.

Atama takvimi hakkında ilk kez kesin tarih paylaşan Bakan Tekin, 2024 yılının Mart ayına kadar öğretmen atamalarının tamamlanacağını belirtti. İşte Tekin'in açıklamalarından öne çıkanlar...

"EĞİTİMDE İÇERİĞE ODAKLANILACAK"

Eğitim ile ilgili alt yapılı çalışmalarını giderdik. Rakamlarımız dünya ortalamalarına çok yakın düzeyde seyrediyor. Nüfus artışına göre tedbirlerimizi devam ettireceğiz. Yeni dönemde asıl üzerine sarf edeceğimiz konu eğitimin içeriği ve niteliğidir. Bu kapsamda öğretmenlerimizin yetkinliklerinin artırılması için ana politika gündemimiz olacak. Hal böyle olunca öğretmen arkadaşlarımızın mesleki anlamda tatminlerini maksimum düzeye çıkaracak adımlar atacağız. Müfredat ile ilgili adımlar atacağız.

ÖĞRETMEN ATAMALARI OLACAK MI?

Bütçe konunu ile bağlantılı bir durum. Gündeme geldiğinde bize ayrılan kadro belli olacak. Mutlaka atama olacak. Önümüzdeki yılın mart ayına kadar atama sürecini tamamlamış olacağız yeni döneme ilişkin. Cumhurbaşkanımıza da bu şekilde değerlendirilmelerimizi yaptık. Sayı ve süreçle ilgili detayları önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİM VE ÖĞRETİM NASIL OLACAK?
Kabine olarak göreve başladığımızdan itibaren il dışı seyahatlerimizi bölgeye yapıyoruz. Sürekli bu anlamda alınan ve alınması gereken tedbirleri yerinde görüyoruz. Mevcut okulların onarımlarını yaptık. Yeni okul ihtiyaçları varsa onlarla ilgili takvim oluşturduk. Acil inşaatları yapıyoruz..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar