Merkez Bankası anketinde enflasyon ve dolar tahmini beli oldu

Merkez Bankası anketinde enflasyon ve dolar tahmini beli oldu
Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini, OVP'deki beklentileri aştı. Piyasa katılımcı anketinde yıl sonu dolar kuru tahmini 30,14 TL’ye enflasyon beklentisi yüzde 67,22’ye yükseldi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerle gerçekleştirdiği "2023 yılı Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçlarını paylaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) "Piyasa Katılımcıları Anketi"nde enflasyon beklentileri ve dolar tahmini Orta Vadeli Program'ın beklentilerini aştı.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

Yayımlanan ankette, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 59,46'dan yüzde 67,22'ye yükseldi. 12 ay sonrasının enflasyon beklentisi yüzde 42,01'den yüzde 44,94'e çıktı, 24 ay sonrasının enflasyon beklentisi ise yüzde 23,87 oldu.

YIL SONU DOLAR KURUNDA ARTIŞ

Dolar/TL tahmininde de yükseliş görüldü. Önceki ay 29,82 olan yıl sonu dolar tahmini 30,14'e çıktı.

BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki ankette yüzde 19,34 iken, bu ankette yüzde 29,26 olarak gerçekleşti. TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki ankette yüzde 19,19 iken, bu ankette yüzde 30 olarak kaydedildi.

Katılımcıların 2023 yılı büyüme beklentisi bir önceki ankette yüzde 3,7 iken, bu ankette yüzde 3,9 olarak gerçekleşti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar