Son dakika... İYİ Parti'de Salim Ensarioğlu krizi! 12 bin 750 kişi toplu istifa etti

Son dakika... İYİ Parti'de Salim Ensarioğlu krizi! 12 bin 750 kişi toplu istifa etti
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun istifasından sonra Diyarbakır İl Başkanlığı, ilçe teşkilatları ve 12 bin 750 üyesi İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu ile birlikte 17 ilçe başkanı ve 12 bin 750 üye, parti üyeliğinden topluca istifa ettiklerini duyurdu.

Diyarbakır'da yaşanan gelişmeyle İYİ Parti'den büyük bir istifa dalgası meydana geldi. İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, partinin yönetimi ile birlikte 17 ilçe başkanı ve toplamda 12 bin 750 kişi, parti üyeliğinden istifa etti.

İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun "Şeyh Said değerimizdir" ifadesiyle başlayan tartışmalar, oğlu Vecdin Ensarioğlu'nun il başkanlığı görevinde yaptığı açıklama ile birlikte daha da büyüdü. Vecdin Ensarioğlu, "Sayın Salim Ensarioğlu'nun olmadığı bir yerde bizim varlığımız söz konusu olamaz" ifadeleriyle istifaları açıkladı.

Vecdin Ensarioğlu'nun ifadeleri şöyle:

"Son günlerde sosyal medyada, sayın bakanımız ve İstanbul Milletvekilimiz Mehmet Salim Ensarioğlu’na yönelik yapılan haksız ve temelsiz suçlamaları şiddetle kınıyoruz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kayyım tarafından yönetildiği bir süreçte, Şeyh Said isminin bir bulvara verilmesi, toplumun geniş kesimi tarafından normal karşılanırken, sayın bakanımızın Şeyh Said ile ilgili sosyal medyada yapılan ağır hakaretleri reddeden ifadelerinde Cumhuriyet değerlerine ya da vatanseverlik duygularına aykırı bir durum söz konusu değildir.

21. yüzyılda yeni bir vizyon oluşturmak ve ülkemize farklı bir bakış açısı sunmak amacıyla özgür ve bağımsız bir şekilde ilerlemek isteyen İYİ Parti'nin, ne yazık ki hür ve bağımsız düşüncelere tahammül edemediğini görmek üzücü. Sayın bakanımıza yönelik başlatılan linç kampanyasına karşı olduğumuzu kamuoyuna iletmek istiyoruz. Aynı zamanda, her türlü saygısızlık ve hoşgörüsüzlüğü kabul etmeyenlere hatırlatmak isteriz ki, artık 21. yüzyıldayız. Ancak siyasette ve bölgemizdeki büyük değerimiz olan sayın Salim Ensarioğlu'nun yokluğunda bizim varlık göstermemiz mümkün değil."

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar