Son dakika… Hizbullah lideri Nasrallah: ABD üssüne saldıracağız

Son dakika… Hizbullah lideri Nasrallah: ABD üssüne saldıracağız
Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah’ın İsrail’e karşı savaş ilan edip etmeyeceği merak ediliyordu. Tüm gözler Nasrallah’ın yapacağı açıklamadaydı… Nasrallah kameralar karşısına geçti…

Birleşmiş Milletler’den İslam İşbirliği Teşkilatı’na kadar dünyadaki tüm oluşumların Filistin meselesine duyarsız kaldığını belirten Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, savaşın sorumlusunun Amerika olduğunu söyledi.

Nasrullah’ın canlı yayındaki açıklamalarından satır başları:

“Allah’ın yolunda ölenlere sakın ölü demeyin onlar şehittirler. Kıyamet günü tüm insanlar dirilecek, Allah yolunda ölenler o gün çok mutlu olacaklar. El Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan savaş birden fazla bölgeye yayıldı. İsrailli işgalcilerle savaşta hayatını kaybeden tüm şehitleri selamlıyoruz.

Orada Siyonistler de ABD’liler de olsun hiçbir şey olmayacak. Siyonistlerle yapılan bu savaş kadar şer’i bir savaş olmayacak. Bu açık ve aleni şekilde Allah yolunda en büyük savaştır. Çocuklar, annelerin üzerine evler üzerine yıkılmasına rağmen ‘Feda olsun Filistin’e seslerini duyuyoruz. Mevcut Filistin yönetimi durumu daha da zorlaştırdı. Aksa Tufanı’ndan önce Gazze tarihte böyle bir kuşatma görmemiştir. Yeni çıkan durumlar var Batı Şeria’da da. Yeni yerleşim yerleri açmak istediler, Filistin Hükümeti bunu görmezden geldi. Ne BM, ne İslam İşbirliği bunu görmedi. Alem buna duygusuzlaştı. Orada yaşananlar despotluk, cinayet… Bu zalime karşı bir şey olması gerekiyordu. Kuşatılmış Filistin halkına yapılan bu zulmün görülmesi gerekiyordu. İşte Tufan-ı Aksa bunun için yapıldı. Bu mübarek operasyon yüzde yüz Filistin’in kararıydı.

"KİMSE PARMAĞINI OYNATMIYOR"

2 milyondan fazla kişi açık hava hapishanesinde yaşamaya devam ederken, dünya parmağını oynatmıyor. Kimse Filistin'in yanında durmadı. Aksa Tufanı operasyonu birden fazla cephede yayıldı.

Aksa Tufanı bölgesel değil, Fiilistin'in meselesidir. İran hiçbir zaman Filistinli grupları desteklemedi. Dünyada protesto gösterisi yapan kardeşlerimizi selamlıyoruz. Uluslararası organizasyonların hiçbir Filistin konusunda bir şey yapmadı. Tüm dünya yaşananlara gözlerini kapatmayı tercih etti. Düşmanın politikası her geçen gün daha aşağılayıcı olmuştur.

İsrail’in şu anda yaptığı en büyük hatalardan biri ulaşamayacağı hedefler koymaktır. İsrail bir ay boyunca, tek bir askeri başarı bile gösteremedi. İsrail rehineleri, ancak Hamas ile müzakare yaparak kurtarabilir.

Bu insani konuların tüm dünyanın gözü önüne gelmesi için böyle bir olaya ihtiyaç vardı. Sonrasında 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu gerçekleşti. Operasyon Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirildi ve diğer Filistinli gruplar tarafından desteklendi. Mücadeleyi destekleyen Irak ve Yemen'e teşekkür ederiz. Hamas tarafından atılmış adım, savaşın gerçek kimliğini ortaya çıkarmış ve diğer düşmanların da bu operasyonu yalan bir şekilde sahiplenmesine engel olmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar