Son dakika... HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü

Son dakika... HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü
TBMM Genel Kurulu'nda okunan kararla HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü

HDP'li Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okundu. Kararın okunması ile Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü.

tbmm-004.jpg

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hakkında kesinleşen yargı kararı TBMM'de okundu. Kararın okunmasıyla Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü. Kararın okunması sırasında protestolar oldu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Ben Meclis’teki bekleyişimi sürdüreceğim. Bana bu bedeli ödetenler de bu bedeli öderler. Milletin vekilini Meclis’ten almak neymiş, tüm Türkiye ve dünya görür. Ayak oyunlarıyla vekilliğim elimden alınmaya çalışılıyor. Ben bunu kolay kolay bırakmam." demişti. 

ESKİ AKP'Lİ VEKİLDEN PROTESTO

Gergerlioğlu'nun kararının okunacağı Genel Kurul'da basın locasında oturan bir kişi ayağa kalkarak "otokrasiye karşıyım, özgürlükçü demokrasi istiyoruz" dedi. AKP 22. Dönem Bitlis Milletvekili olduğu öğrenilen Abdurrahim Aksoy'un bu sözleri üzerine Meclis Başkanvekili Celal Adan oturuma ara verdi. Halen DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olduğunu söyleyen Aksoy ara verilmesi ile birlikte gelen polis memurları tarafından Genel Kurul'dan çıkarıldı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar