ABD Başkanı Joe Biden'dan Rusya Başkanı Vladimir Putin'e ağır sözler

ABD Başkanı Joe Biden'dan Rusya Başkanı Vladimir Putin'e ağır sözler
ABD Başkanı Joe Biden'dan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla Rusya ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Biden, "Putin ABD seçimlerine müdahale ettiği için bedel ödeyecek, Putin'in bir katil olduğuna inanıyorum" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden Rusya Devletbaşkanı Vladimir Putin'in geçen sene yapılan ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmenin bedelini ödeyeceğini söyledi.

ABD'de yayımlanan bir istihbarat raporu Putin'in 2020 seçimlerinden Donald Trump'ın galibiyetle ayrılması için çalışma yürüttüğüne dair bilgiler yer alıyordu.

Biden ABC kanalına yaptığı açıklamada "O bunun bedelini ödeyecek" dedi. Putin'e nasıl bir bedel ödetileceği sorusuna ise Biden "Yakında göreceksiniz" yanıtını verdi.

RAPORDA KRİTİK PUTİN DETAYI

Ulusal İstihbarat Dairesi tarafından yayınlanan 15 sayfalık rapor, Trump’ın müttefiklerince 3 Kasım seçimlerine giden süreçte Rusya ile bağlantılı Ukraynalı kişiler tarafından Biden’a karşı yapılan iddiaların yayılarak Moskova’nın elinin güçlenmesinin sağlandığının altını çizdi.

Raporda Rus lider Putin’in Moskova’nın 2020 başkanlık seçimlerine müdahale çabalarını yönetmiş olmasının mümkün olduğu belirtildi. İstihbarat yetkilileri Putin’in ABD seçimlerine Trump’ın lehine müdahale edilmesi çabalarını ya yönettiği ya da onayladığı sonucuna vardı.

Rusya’nın seçimlere müdahale çabalarına Putin’in onayını almadan hareket etmeyecek üst düzey ulusal güvenlik ve istihbarat yetkililerinin de katıldığı kaydedildi.

Raporda Ukrayna parlamentosu üyesi Andriy Derkaç gibi isimlerin Biden ve oğlu Hunter’ı karalamak için yapılan kampanyaya isimsiz Amerikalı siyasi figürleri dahil ettikleri sonucuna varıldı. Trump’ın avukatı Rudy Giuliani ile 2019 yılında buluşan Derkaç’ın Putin’in talimatıyla hareket etmese bile hareketlerinin Putin tarafından izlendiği belirtildi.

Rapor ayrıca, Trump'ın müttefikleri tarafından Çin'in Biden adına seçimlere müdahale ettiği şeklindeki bir karşı söylemin yayılmaya çalışıldığına işaret etti ancak Pekin'in 'müdahale çabası uygulamadığı' sonucuna vardı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar