Son dakika... Fatih Altaylı savcılığa ifadeye çağırıldı

Son dakika... Fatih Altaylı savcılığa ifadeye çağırıldı
Fatih Altaylı, "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" iddialarıyla hakkında başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla savcılığa ifadeye çağrıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı’nın öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Galata Köprüsü’nde ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek‘ yürüyüşü düzenlenmişti.

Etkinliğe katılan İsmail Aydemir, programın bitmesinin ardından elinde taşıdığı ‘Kelime-i Tevhid’ yazılı bayrakla evine dönerken E.A. adlı gencin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı, olay sonrasında tutuklanan E.A. için “Eline sağlık” mesajını paylaşmış ve tepkilerin ardından bu paylaşımı silmişti.

1694337779532-sfsdfdfs.jpg

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Başsavcılığı, Fatih Altaylı hakkında bu paylaşımı nedeniyle "suçu ve suçluyu övmekten" resen soruşturma başlattı.

Öte yandan Altaylı hakkında 24 Aralık 2023 tarihinde yayınladığı videoda, Ankara’da düzenlenen ‘İsrail ve PKK’ya Lanet Mitingi’ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla ‘halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama’ suçundan resen ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Altaylı soruşturmalar kapsamında şüpheli sıfatıyla savcılığa ifade vermeye çağrıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar