Son dakika...Evlenecek çiftlere kredi desteğinde tarih netleşti

Son dakika...Evlenecek çiftlere kredi desteğinde tarih netleşti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgesinde gerçekleştirilecek olan Aile ve Gençlik Fonu başvurularının ilk kez 15 Şubat'ta alınacağını açıkladı.

Aile ve Gençlik Fonu'nun hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi. Faizsiz evlilik kredisi başvurularının deprem bölgesinde 15 Şubat'ta alınacağı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili açıklamayı yaptı.

Bakan Göktaş, "İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız." açıklamasında buldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında; Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenen gençlere 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira tutarında kredi sağlanacak. Bu uygulama, 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlatılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de duyurulan Aile ve Gençlik Fonu, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlamayı amaçlıyor.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olmak üzere 5 kişiden oluşacak. Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak ve yönetim kurulu, Fon'dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri belirleme yetkisine sahip olacak.

Yeni evlenecek gençlere sağlanacak olan 150 bin lira faizsiz kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olacak ve 4 yılda geri ödeme koşuluyla verilecek. Başvurular, internet üzerinden gerçekleştirilecek ve kredi miktarı her yıl artış gösterecek. Uygulama, pilot bölge olarak belirlenen 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlayacak ve daha sonra Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar