Son dakika... Erzurum'da deprem

Son dakika... Erzurum'da deprem
AFAD'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, Erzurum'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'ta da hissedildi.

AFAD'ın verilerine göre Erzurum Köprüköy'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

afad-021.jpg

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Erzurum'un Köprüköy ilçesinde saat 15.40'ta 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre ise, deprem büyüklüğü 5.2 olarak açıkladı.

kandilli-014.jpg

SAATİ DİKKAT ÇEKTİ

AFAD'ın verilerine göre Erzurum'da saat 15:40'ta deprem meydana geldi.  17 Kasım'da Düzce'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem de saat tam 15:40'ta kaydedilmişti.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

ERZURUM VALİSİ: BİRKAÇ KÖYDE YIKIM OLDUĞU YÖNÜNDE İHBAR ALDIK

Erzurum Valisi Okay Memiş, yaptığı açıklamada "Panik yapılmamasını önemle istirham ediyorum. Vatandaşlarımız güvende olduklarını kendileri değerlendirebilirler. Şu ana kadar vatandaşlarımızdan bize bir talep olmadı. Konuyu takip ediyoruz, şu an çok yeni durum. İlçenin kaymakamı, AFAD il müdürümüz hareket halinde. İhbar aldığımız birkaç köy var. O köylere jandarmamız oluşmak üzere. Bazı köylerden yıkım olduğuna dair ihbar geliyor. Can kaybına ilişkin bize gelen bir bilgi yok." ifadelerini kullandı.

KÖPRÜKÖY BELEDİYE BAŞKANI: BİR KÖYÜMÜZDE HEYELAN VAR

Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, CNN TÜRK canlı yayınında şu bilgileri paylaştı:

Çok şükür bir can kaybı yaralanma yok. Bazı köylerimizde hasarlar var ama eski evler. Fazla maddi hasar da yok. Ekipler olay yerinde çalışıyor. Herhangi bir tehlike görünmüyor. Sağ olsunlar Çevre ve Şehircilik Bakanımız da aradı. Evler eski taş ve toprakla yapılan evler. Onlarda yıkılanlar var. Nüfusumuz da kalabalık. Güzelhisar köyümüzde heyelan var. Yolların açılmasına çalışılıyor. Can kaybı yok ama maddi hasar da belli olur.

"DUVARLAR YIKILMIŞ"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, A Haber'e yaptığı açıklamada, "5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kaymakam beyle görüştüm henüz bir haber yok. Buradaki evler tek katlı evler. Duvarların yıkıldığını söyledi. AFAD kurtarma ekiplerimizi yola çıkardık. İnşallah acılı bir haber almayız. Bölgede neler yapabiliriz onun hazırlığındayız. Gerekenleri yapacağımızı ifade ederim." dedi.

KEREM KINIK

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yaptığı açıklamada, "Bölge Afet Koordinasyon Merkezimiz etkilerini araştırıyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar