ENAG enflasyonu açıkladı

ENAG enflasyonu açıkladı
ENAG adlı bağımsız araştırma grubu, ocak ayındaki enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, aylık enflasyon yüzde 9,38 artarken, yıllık enflasyon oranı yüzde 129,11 olarak belirlendi.

ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu), ocak ayına ait enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaştı. ENAG'ın hesaplamalarına göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) ocak ayında aylık bazda yüzde 9,38 artış gösterdi. Aynı dönemde yıllık enflasyon oranı ise yüzde 129,11 olarak kaydedildi.

Her ay düzenli olarak açıklama yapan ENAG, kendi hesapladığı enflasyon oranlarıyla dikkat çekiyor. Bu sonuçlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerle arasında belirgin farklılıklar ortaya koyuyor.

ENAG, bağımsız akademisyenler ve ekonomistlerin oluşturduğu bir araştırma grubu olup, TÜFE'nin yanı sıra E-TÜFE'yi de değerlendiriyor. Ocak ayı itibariyle E-TÜFE'deki aylık artış yüzde 9,38, son 12 aylık artış ise yüzde 129,11 olarak belirlendi.

Aralık ayında ise E-TÜFE'deki aylık artış yüzde 4,12 iken, yıllık artış yüzde 127,21 olarak kaydedilmişti.

ENAG, ayrıca TÜİK alt gruplarını göstergeler olarak alarak, Sağlık kategorisinde en düşük aylık artışın yüzde 0,00, en yüksek artışın ise yüzde 16,42 ile Giyim ve Ayakkabı kategorisinde gerçekleştiğini belirtti. Ocak 2024'e dair ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) seyrini günlük bazda BIST100, ABD Doları döviz kuru ve Faiz oranı (2 yıllık devlet tahvili) göstergeleriyle birlikte aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

enag.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar