Dolar 16 lira sınırına dayandı

Dolar 16 lira sınırına dayandı
10 gündür aralıksız olarak devam eden yükselişlerle yıl içindeki zirvesini güncelleyen dolar/TL 15.96 seviyesini test etti.

DOLAR BU YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI: İŞTE SON DURUM!

Dolar kurundaki yükseliş bu gün de devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren yükselen dolar / TL kuru, saat 11.00 sıralarında 15.96 seviyesine yükseldi.

Türkiye, 21 Aralık 2021 tarihinde yaşanan dolar şoku sonrasında yeniden kur sarmalına girdi. Geçen haftayı yükselişle kapatan dolar / TL, bu hafta da yine keskin bir yükselişle başladı. Dün, uzun zaman sonra 15.80 bandını kıran dolar kuru, 15.90 seviyesinden başladığı çarşamba günüde de yönünü yukarı çevirdi. 

SON İKİ HAFTADA YÜZDE 7,5 DEĞER KAYBETTİ

Dolar/TL 10 gün öncesine kadar 14,5-15 arasında iki ay boyunca yatay bir seyir izlemişti. Küresel piyasalarda faiz artışları kaynaklı resesyon endişesi ve satış baskısının kuvvetlendiği son 2 haftada ise TL, dolar karşısında yüzde 7.5 değer kaybetmiş oldu.

Piyasalarda yeni dış döviz kaynağı, kısa vadeli yüksek getirili bir bono, enflasyona endeksli tahvil gibi adımlarla dövize olan talebin düşürülüp düşürülemeyeceği ya da bu yöntemlerle kamuya yeni döviz kaynağı sağlanıp sağlanamayacağı takip ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar