Son dakika... Çorum'da deprem

Son dakika... Çorum'da deprem
Çorum’un Mecitözü ilçesinde 4,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

AFAD'da yapılan açıklamaya göre Çorum'da 4.2 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Çorum’da hissedilen deprem saat 00.34'te yerin 16.80 kilometre altında görüldü. Yaşanan deprem merkez ve Çorum’un ilçelerin de hissedildi.

Çorum'un Mecitözü ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından saat 00.34'te kaydedildi.

Depremin yerin 16.81 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Sarsıntının etkisi, Mecitözü ilçesiyle birlikte il genelinde hissedildi ve olayın ardından bir dizi tedbir alındı.

Depremin etkisiyle birlikte, vatandaşlar evlerinden panik içerisinde çıktı. Ancak yapılan saha çalışmaları sonucunda şu an için herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı tespit edildi. İlk belirlemelere göre, can kaybı veya maddi hasar meydana gelmediği belirtildi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "10 Ocak 2024 tarihinde saat 00.34'te Mecitözü Ağcakoyun merkezli 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Şu ana kadar il genelinde herhangi bir olumsuzluk rapor edilmedi. Can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Konuyla ilgili ilgili kurumlarımız anlık olarak takip etmektedir" ifadelerini kullandı.

afad.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar