Son dakika... Çalışan emekliye verilecek 5000 bin liranın ödeme takvimi açıklandı

Son dakika... Çalışan emekliye verilecek 5000 bin liranın ödeme takvimi açıklandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere yapılacak olan 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemelerin 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, X sosyal medya hesabı üzerinden, çalışan emeklilere yönelik bir defaya mahsus olarak yapılacak 5 bin lira ödemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

29 Ekim'de gerçekleşen Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında, bir defalık ödenen 5 bin TL'lik ikramiye, çalışan emeklilerin de dahil edilmesi yönünde bir karar alınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin lira ödeme imkanından faydalanacak" ifadesini dile getirmişti.

EMEKLİYE 5000 TL ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere yönelik yapılan 5 bin Türk Lirası ödemesinin, 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Ekonomiye yönelik düzenlemeleri içeren 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Resmi Gazete'de yayımlandı."

Yeni kararla, bir seferlik olmak üzere çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye ödenmesi kararlaştırıldı. Bu destekten önce dışarıda kalan tüm çalışan emekliler bundan faydalanabilecek.

İKRAMİYEDEN ÇİFTÇİLERDE YARARLANACAK

5000 TL'lik emekli ikramiyesi, çalışan emeklileri kapsam dışında bırakmıştı. ÇKS'ye kayıtlı çiftçiler, çalışan emekli statüsünde olduğu için bu ikramiyeden yararlanamamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, 'İlk düzenlemeden faydalanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz de dahil olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz, 5 bin TL ödeme fırsatından yararlanacak' ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar