Solan bitkilerinizi anında canlandırıyor: Mucizevi çözüm evinizde saklı!

Solan bitkilerinizi anında canlandırıyor: Mucizevi çözüm evinizde saklı!
Çiçeklerin solması, pek çok faktörden kaynaklanabilen doğal bir süreçtir. Ancak solmuş çiçekleri canlandırmak için pratik bir çözüm bulundu: Haşlanmış yumurta suyu ve kabuğu.

Bitkilerin sağlıklı gelişimi için su ve besin alması önemli bir etken olarak yer alıyor. Yetersiz su veya besin alımı, çiçeklerin solmasına neden oluyor. Ayrıca uygun olmayan iklim koşulları, aşırı sıcaklık, soğukluk veya nem gibi faktörler de çiçeklerin solmasına yol açıyor. Zararlı böcekler veya hastalıklar da bitkilerin genel sağlığını etkileyerek çiçeklerin solmasına sebep oluyor.

tulips-2277939-1280.jpg

KISA SÜREDE ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Haşlanmış yumurta suyunun çiçeklere etkisi ise oldukça dikkat çekiyor. Yumurta kabuklarını ufak parçalar haline getirip saksıdaki toprağa karıştırdıktan sonra üzerine haşlanmış yumurta suyu döküldüğünde, bitkilerin kısa sürede daha canlı ve verimli hale geldiği gözlemleniyor. Ayrıca bu uygulama haşereleri de bitki ve çiçeklerden uzak tutuyor.

resized-6c366-b12bea84yajcaskorlupa.jpg

MUTLAKA İÇME SUYU KULLANILMALI

Yumurtaları haşlarken mutlaka içme suyu kullanılmalıdır. Çünkü çeşme suyu kireçli olabilir ve bitkilere zarar verebilir. Bu nedenle bitkilerinize haşlanmış yumurta suyu verirken içme suyu kullanmanız gerekiyor.

i2lbcxzvlcydlnkw1xyryoqkemwv9qtr-body.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar