Menemen kavgasına bir yenisi eklendi: Turşu sirke ile mi limonla mı yapılır? 57 yıllık turşucu açıkladı!

Menemen kavgasına bir yenisi eklendi: Turşu sirke ile mi limonla mı yapılır? 57 yıllık turşucu açıkladı!
Menemenin soğanlı mı soğansız mı olacağı tartışmasının ardından bir başka büyük ikilem daha yaşandı. Turşunun sirke ile mi yoksa limonla mı yapıldığı halk arasında büyük bir ayrım yarattı. Peki turşu sirke ile mi yoksa limonla mı yapılır?

57 yıllık bir turşu ustası olan Hüseyin Nurlu, uzun süredir devam eden "sirkeyle mi limonla mı" tartışmasına son verdi. Yeşilçam filmlerinden 'Neşeli Günler'de sıkça karşımıza çıkan bu tartışmaya açıklık getiren Nurlu, turşu suyunun en iyi şekilde nasıl yapılması gerektiğini paylaştı.

tursu.jpg

Nurlu, "Turşu yazın limonlu, kışın sirkeli olur diye biliyoruz. Ama biz kışın ikisini de kullanıyoruz. Yani yazın limonlu, kışın sirkeli ve limonlu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

tursu-2.jpg

Turşunun lezzetinin inceliklerden geçtiğini vurgulayan Nurlu, malzemenin tazeliği ve hızın önemine dikkat çekti. "Tarladan toplanan mal, 6 saat içerisinde salamuraya girerse kaliteli olur" diyen Nurlu, turşu yapımının zamanında ve doğru malzemeyle yapıldığında en lezzetli sonucu vereceğini belirtti.

tursu-3.jpg

57 yıldır turşu işiyle uğraşan Nurlu, her türlü sebze ve meyveden turşu yapılabileceğini söyledi. Lahana, salatalık, koruk, bamya, fasulye, karnabahar, havuç, pancar, acur, biber gibi çeşitlerin yanı sıra limon turşusu da yaptıklarını ifade etti. Ayrıca Nurlu, özel olarak hazırladıkları turşu sularının da hızla tükendiğini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar