Sofraların baş tacı gıda devi halka arz için harekete geçti: Lot sayısı belli oldu

Sofraların baş tacı gıda devi halka arz için harekete geçti: Lot sayısı belli oldu
Milyonlarca yatırımcının dikkatle takip ettiği halka arz başvurularına bir yenisi daha eklendi.

Sofraların vazgeçilmezi haline gelen Seğmen Gıda, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) halka arz başvurusunu gerçekleştirdi.

Seğmen Gıda, halka arz için adımlarını attı ve SPK'ya başvurusunu tamamladı. Borsa İstanbul'daki yatırımcı sayısı 8 milyonu aşarken, küçük yatırımcılar halka arzları yakından takip etmeye devam ediyor. SPK'nın yakın gelecekte 2-3 halka arz başvurusunu daha onaylaması bekleniyor.

q1.webp

74 MİLYON 800 BİN LOT DAĞITILACAK

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş., taslak izahnameyi SPK'ya sunarak halka arz sürecini başlattı. Dev gıda şirketi, ilk aşamada 74 milyon 800 bin adet payın satışı için hazırlıklarını sürdürüyor. Halka arz sürecinde şirketin Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile anlaşma sağladığı belirtiliyor.

Halka arz sırasında satılacak payların 46.000.000 adedinin sermaye artırımı yoluyla, 28.800.000 adedinin ise mevcut ortaklar tarafından satılacağı ifade ediliyor.

Seğmen Gıda, halka arz sonrası halka açıklık oranını %39.37 olarak belirleyerek, paylarında 30 günlük fiyat istikrarını sağlamayı hedefliyor. Halka arz gelirlerine ilişkin detaylar henüz açıklanmamış olmasına rağmen, halka arzın 2024 yılının ilk altı ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

q2.jpg

SEĞMEN GIDA HAKKINDA

Ankara merkezli olarak 1938 yılından bu yana faaliyet gösteren Seymen Gıda, katkısız ürünleriyle tanınıyor. Şirketin ürün yelpazesinde geleneksel lezzetler başı çekiyor. Geleneksel reçellerin yanı sıra diyabetik reçeller ve şekersiz çeşitler de bulunuyor. Ayrıca bal, helva, diyabetik helva, fındık ezmesi, tahin, pekmez, lokum ve tahinli pekmez gibi ürünler de Seymen Gıda'nın kaliteli ve sağlıklı seçenekleri arasında yer alıyor. Müşterilerine doğal ve lezzetli alternatifler sunan Seymen Gıda, uzun yıllardır Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarını sofralara taşımaya devam ediyor.
q3.jpg​​​​​​​

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar