Bayram şekeri zehir oldu: 4 kişilik ailenin alışverişi dudak uçuklattı

Bayram şekeri zehir oldu: 4 kişilik ailenin alışverişi dudak uçuklattı
Ramazan Bayramı'na artık sayılı günler kala, alışveriş merkezleri, mağazalar ve semt pazarlarında yoğun bir hareketlilik gözlemleniyor.

Bu yıl, bayram alışverişinin cep yakma potansiyeli iki katına çıktı. Esnaf, bir ailenin giyim masraflarının 8 ila 10 bin TL arasında değiştiğini belirtiyor.

İstanbul'da Eminönü, Mahmutbey, Bakırköy ve Merter gibi çarşıların da hareketlendiği gözlemleniyor. Ancak esnaf, bayram öncesi pek umutlu değil. Geçen seneye göre fiyatların iki katına çıktığını dile getiriyorlar; bir çocuğun giyim masrafı ise 2 bin lirayı aşmış durumda.

para4.jpg

8-10 BİN LİRAYI BULUYOR

Mahmutbey'de tekstil ürünleri satan bir esnaf, "Eskiden olduğu gibi bayramlar artık değil, insanların giyime ayırdığı bütçeler kısıtlı. Genellikle çocuklar için alışveriş yapılıyor. Bir dört kişilik ailenin tamamının giyinmesi için harcanan miktar 8-10 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bu ekonomik koşullarda, bu miktarı ayırmak oldukça zor" şeklinde konuştu.

para16.jpg

Bakırköy'de esnaflık yapan Tekin Güvenir ise, “Geçen yıl 300 liraya sattığımız çocuk kotları bu yıl 600 liraya çıktı. Bugün bir çocuğu giydirmek 2 bin liradan başlıyor” diyerek fiyat artışlarına dikkat çekti. Bu durum, birçok ailenin bayram alışverişine daha temkinli yaklaşmasına neden oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar