Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Siyaset virüs dinlemiyor!

Değerli okuyucularım koronavirüs ülkemizi kasıp kavurmaya devam ediyor. Türk Milleti ve Türkiye virüs konusunda dayanışma için adeta ayakta diyebiliriz. Tam bu süreçte Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya'nın Millet İttifakı belediyelerinin virüs için açtıkları banka hesapları iktidar tarafından bloke edildi. Ama AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi hâlâ yardım toplamaya devam ediyor. Bu yazımda ötekileştirmenin geldiğini son noktayı analiz edeceğiz.

***

Ülkemizde koronavirüsün bilançolarını Sağlık Bakanı hemen hemen her gün açıklıyor. Herkes koronavirüs için ayakta. Türk Milleti birlik beraberlik içinde bu virüs belasını yenmeye çalışıyor.

Yani herkes can derdinde diyebiliriz.

Ama iktidar ne yapıyor? Millet İttifakı belediyelerinin banka hesaplarını bloke ediyor.

Bu nasıl bir zihniyettir? Belediyeler halka doğrudan dokunmaya, yardım etmeye çalışıyor.

İktidar ise, parayı ben toplarım gerisinin hesabına el koyarım diyor.

Öyle değilse Konya Büyükşehir Belediyesi hesabı neden bloke edilmiyor?

Çünkü Konya belediyesi AKP'li…

***

AKP'li belediyenin hesabı bloke edilmiyor, Millet İttifakı belediyelerinin koronavirüsde mücadele için açılmış hesapları İçişleri Bakanlığı tarafından bloke ediliyor.

Şimdi kanunidir diyerek bu vahim hata örtülür mü? Ankara ve İstanbul belediyesi İçişlerine bağlı da Konya eyalet mi? Konya belediyesinin hesabı neden bloke edilmiyor?

Bu soruya zaten yukarıda cevap verdim. Tekrar tekrar cevap veriyorum:

Çünkü Konya belediyesi AKP'li…

***

Bir iktidar düşünün…

Millet İttifakı belediyeleri Türk Milleti'nin sağlığı ve koronavirüs belasıyla mücadele etmek için yardım seferberliği yaptı. Eğer ki herhangi bir iktidar Türk Milleti'nin sağlığını düşünseydi engellemeyi bırakın senden benden demeyi de bırakın bu belediye yardımlarını desteklemeliydi.

Yok efendim virüs belasıyla mücadele için yardım toplamak da olsa BEN YAPARIM!..

İşte tek adam rejiminin ülkesi böyle olur!

***

Daha ne yazayım okuyucularım?

Saray iktidarı bela virüsle topyekûn mücadele yerine sadece BEN mücadele yaparım diyerek, hâlâ tek adam rejiminin derdine düşmüş.

***

Değerli okuyucularım çoktandır böyle sert yazmıyordum. Çünkü virüs belasıyla mücadele ederken sert siyasi yazı olmaz dedim.

Ama her şeyi ben yaparım herkes de kabul eder zihniyeti virüsle mücadeleye de yansıması beni tekrar sert yazmaya yöneltti.

Bu yazıyı okuyan AKP'li kardeşim elini vicdanına koy, de ki haksızsın.

Sayın Cumhurbaşkanım, çevreniz sizi yanlış yönlendiriyor olabilir. Siz de elinizi vicdanınıza koyun kararınızı gözden geçirin. Kimsenin size başkaldırı yaptığı yok.

Sanırım size "Mansur Bey virüsle mücadelede başarılı oluyor, olası Başkanlık seçimlerinde size rakip olacak" gibi danışmanlarınız tarafından yanlış bir bilgi verilmiş.

Mansur Bey'in, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmayacağım" sözlerini size hatırlatmak istiyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları