Sivas'ta R.A. elektronik posta tuzağına düştü!

Sivas'ta R.A. elektronik posta tuzağına düştü!
Sivas'ta elektronik posta gönderdikleri kadının cep telefonuna zararlı yazılım yükleyerek özel görüntülerini ele geçirdiler. Kadından özel görüntüler karşılığında şantaj yoluyla para talep ettiler.

Sivas'ta iddiaya göre R.A, kimden geldiğini bilmediği elektronik posta içeriğinde bulunan linki tıkladı. Bir süre sonra İnternet bankacılığına giriş yapamayan R.A'ya tanımadığı bir cep telefonu numarasından, özel görüntüleri gönderildi. 

'GÖRÜNTÜLERİ YAKIN ÇEVRENE DAĞITIRIZ'


Şüpheliler 20 bin lira göndermemesi durumunda görüntüleri ailesi ve yakın çevresiyle paylaşacağını belirterek R.A'yı tehdit etti. R.A'nın müracaatı üzerine Sivas Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı.  


Polis ekipleri, çalışmalar şüpheliler H.U, M.A, H.B. ve S.K'nin Gaziantep'te olduğunu belirledi. Poli ekipleri harekete geçerek operasyonla düzenledi. Baskında yakalanan şüpheliler gözaltına alındı. 


Polis ekipleri, şüphelilerin adreslerindeki aramada, zararlı yazılım yüklemede kullanılan çok sayıda dijital materyal, suç işlemek amacıyla kurdukları değerlendirilen matbaada geçersiz ibareli çok sayıda dolar, 200 liralık 4591 banknot halinde 918 bin 200 lira sahte para, tefecilik işlerinde kullanıldığı değerlendirilen POS makineleri ve şirket kaşeleri, çok sayıda sahte belge ve ruhsatsız tabanca ele geçirdi. 

Sivas'a getirilen zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar