Sivasspor, Fenerbahçe'ye merhem oldu: Tansu Sarı yazdı...

Sivasspor, Fenerbahçe'ye merhem oldu: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Fenerbahçe, sahasında Sivasspor ile karşılaştı. Fenerbahçe, Sivasspor'u 4-1'lik skorla mağlup etti.

SİVASSPOR FENERBAHÇE'YE MERHEM OLDU

Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'a deplasmanda 6-1 mağlup olarak Kasım ayındaki 5 resmi maçından 3 mağlubiyet; 1 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Trabzonspor'la 3-3 berabere kalan Sivasspor karşısında Kadıköy'de kötü gidişe dur demek istiyordu..

29 Ekim'deki Pendikspor maçında sakatlandıktan sonra haftalardır sahalardan uzak kalan Fred Rodrigues nihayet ilk 11'de sahaya çıkarken; Nordsjaelland deplasmanında UEFA listesine bildirilmediği için forma giyemeyen Samet Akaydın asıl yeri sol bek olan Jayden Oosterwolde ile birlikte stoper pozisyonunda yer aldı....

Sağ bek olarak yine Bright Osayi-Samuel, sol bek olarak yine Ferdi Kadıoğlu sahaya çıkarken, Nordsjaelland karşısında stoper oynayarak genç Yusuf Akçiçek'le birlikte 6 gol yememizin bir anlamda baş mimarı olan ön libero İsmail Yüksek, yerini Miguel Crespo'ya bıraktı...

Servet Çetin'in Sivasspor'undaysa Emrah Başsan'ın yerine Malili kanat oyuncusu Clinton N'Jie forma giydi..

Maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun vuruşunu Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural kurtarırken gol 17'nci dakikada geldi..

Fred Rodrigues ile başlayan atakta sol tarafta topla buluşan Dusan Tadic'in ortasına yakın kale alanı dibinde Sebastian Szymanski rakibi Samba Camara'dan önce ayak koyunca Fenerbahçe 1-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Golden hemen sonra Sivasspor'da Clinton N'Jie'nin Bright Osayi Samuel tarafından indirilmesine hakem Bahattin Şimşek "devam" derken, pozisyonun devamında Burak Kapacak'ın sağ taraftan vuruşu az farkla auta gitti..

Rey Manaj'ın Sivasspor adına uzaklardan yaptığı cılız vuruş kaleci Dominik Livakovic'de kalırken, Fenerbahçe 40'ıncı dakikada golü buldu..

Bright Osayi-Samuel'in pasında sağ tarafta topla buluşan İrfan Can Kahveci; önce rakibi Clinton N'Jie'den sıyrılıp ceza sahası dışı sağ çaprazından enfes vurdu... Uzaktan şutlara zaafını bildiğimiz Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural'ın sağından filelere giden meşin yuvarlak Feenrbahçe'yi soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle götürüyordu..

İkinci yarıya takımlar oyuncu değişikliği yapmadan başlarken, Sivasspor beklenmedik bir bir anda golü buldu..

Samu Saiz'in derinlemesine oynadığı topta Fenerbahçe'nin stoperleri Samet Akaydın ve Jayden Oosterwolde hamle yapamayınca İtalyan asıllı Arnavut yıldız Rey Manaj ceza sahası içinde kaleci Dominik Livakovic'in yanından meşin yuvarlağı filelere gönderince Yiğidolar Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında skoru 2-1'e getirdi..

Golden sonra Clinton N'Jie'nin uzaktan vuruşunu Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic kurtarırken sarı-lacivertlilerde sakatlanan Miguel Crespo'nun yerine İsmail Yüksek oyuna girdi..

Dakikalar 67'yi gösterirken Dusan Tadic'in pasında sol çaprazdan topa vuran Edin Dzeko'nun vuruşu Sivasspor'un sağ beki Alaaddin Okumuş'un müdahalesiyle üst direğe çarpıp gol çizgisini geçince Fenerbahçe ÜLKER Stadı'nda bir anda 3-1'lik üstünlüğü yakaladı...

Golden sonra Fenerbahçe'de Fred Rodrigues'in yerine Joshua King oyuna girerken 3 gol yedikten sonra oyuncu değişikliği yapmayı akıl eden Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin de Samu Saiz, Clinton N'Jie ve Yunus Emre Konak'ın yerlerine Abdülkadir Parmak, Roman Kvet ve Hakan Arslan'ı sahaya sürdü..

Aslında Samu Saiz Sivasspor adına iyi oynuyordu ve golün asistini yapmıştı.. Servet Çetin onu neden çıkardı anlayamadım...

Bu değişikliklerden hemen sonra Fenerbahçe golü buldu... İrfan Can Kahveci sağ taraftan mükemmel bir depar atarak topu Samba Camara ve Charilaos Charisis'ten kurtardıktan sonra yerde kaldı; topla buluşan Dusan Tadic sağ taraftan içeri çevirdi; Edin Dzeko gelişine çaktı ve kendisinin 2'nci Fenerbahçe'nin 4'üncü golünü atınca sarı kanaryalar Sivasspor karşısında 4-1'lik üstünlük sağladı..

80'de Roman Kvet'in uzaklardan vuruşunu Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic kurtarırken, Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, Uğur Çiftçi ve Charilaos Charisis'in yerlerine Ziya Erdal ile Kader Keita'yı sahaya sürdü..

Bright Osayi-Samuel'in Sivassporlu Samba Camara tarafından ceza sahası içinde indirilmesine önce "penaltı" diyen hakem Bahattin Şimşek; yardımcısı Mehmet Kısal'ın uyarısıyla "ofsayt" kararı verdi ve penaltı kararını iptal etti..

Maçın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince Kasım ayında 5 maçta 15 puanlık seride sadece 4 puan toplayabilen Fenerbahçe Aralık ayına 4-1'lik Sivasspor galibiyetiyle başladı..

3 puanı kaptı...

İrfan Can Kahveci mükemmel oynarken hakemlerle dalaşmaması şart..

"GAZOZ OLMA EFSANE OL" sloganını ona hatırlatmakta fayda var..

Dusan Tadic de 3 asistle takımının İrfan Can Kahveci'yle birlikte zirvedeki diğer ismiydi...

Edin Dzeko da takım arkadaşlarının ikramını 2 golle süslerken; Fred Rodrigues'in sahaya girişiyle Fenerbahçe bambaşka bir takım oluyor...

Miguel Crespo'nun sakatlığı bana çok önemli değil gibi geldi.. Zira önemli olsa oyundan çıkarken Numaralı tribüne koşarak değil; Maraton tribününden çıkardı..

Sivasspor transferler yapıyor ancak oynatmıyor.. Dimitrios Goutas'ın yerine Panathinaikos'tan transfer edilen Yunan stoper Achilleas Poungouras neden oynatılmıyor anlaşılır gibi değil..

Bir başka garipsediğim olay da sağ bek olarak neden Murat Paluli değil de Alaaddin Okumuş oynuyor?

Sivasspor küçük düşünüyor.. Teknik Direktör Servet Çetin de takımı kötü yönetince böylesine kötü sonuçlar ortaya çıkıyor..

Sonuç olarak Fenerbahçe 4-1 kazandı ve 3 puanı hanesine yazdırarak Cumartesi günkü Beşiktaş derbisi öncesi büyük moral kazandı..

Liderliğe yükselen sarı-lacivertlileri kutluyor; Beşiktaş derbisinde başarılar diliyorum

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar