Sinem Dedetaş kimdir? CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş kaç yaşında, nereli?

Sinem Dedetaş kimdir? CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul'un ilçelerinden göstereceği adayları belli oldu. CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş olarak seçildi. Peki Sinem Dedetaş kimdir? CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş kaç yaşında, nereli?

Sinem Dedetaş kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024 Yerel Seçimleri için belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. Son olarak Üsküdar Belediye Başkan adayı olarak Sinem Dedetaş oldu. Peki Sinem Dedetaş kimdir? CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş kaç yaşında, nereli?

SİNEM DEDETAŞ KİMDİR?

1981 yılında Eskişehir'de doğan Sinem Dedetaş, eğitim hayatına Eskişehir'de başladı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisi unvanıyla mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini aynı fakültenin Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları ana bilim dalında tamamlayan Dedetaş, meslek hayatına Delta Denizcilik firmasında yapısal analiz ve yapısal tasarım mühendisi olarak başladı. Daha sonra RINA (Registro İtaliano Navale) firmasında plan onay mühendisi olarak çalıştı.

Son olarak Matesis Denizcilik ve Mühendislik firmasında genel müdürlük görevini üstlenen Dedetaş, bu süreçte ulusal ve uluslararası denizcilik faaliyetleri ile araştırma ve geliştirme projelerinde görev aldı.

Gemi inşaatı ve işletmeciliği, enerji verimliliği, optimizasyon, farklı malzemelerin gemi yapısında kullanılması, yakın deniz taşımacılığı ve küçük tekneler Dedetaş'ın temel çalışma konuları arasında yer alıyor.

Ayrıca, 2014-2016 yılları arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Dedetaş, denizcilik sektöründe önemli görevler üstlenmiş bir isimdir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar