Sinan Oğan'ın asgari ücret vaadi Haydar Baş'ı hatırlattı!

Sinan Oğan'ın asgari ücret vaadi Haydar Baş'ı hatırlattı!
Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret için iddialı konuştu. Oğan, görevi geldikten asgari ücreti yoksulluk sınırı olan 30 bin liranın üzerine çıkartacaklarını iddia etti.

FİLİZ KIRAL / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanlığı yarışındaki 4 isimden birisi olan Ata İttifakı''nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, asgari ücret vaadi için en iddialı açıklamayı yaptı.

Sinan Oğan, "Çalışanlarımız asgari ücrete tabi edildi. Yoksulluk sınırında asgari ücreti vadediyorum. 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 30 bin liradır. Biz bunu asgari ücret olarak vaat ediyoruz. Milyonlarca insan asgari ücret ile açlık sınırının altında çalışıyor. Bugün açlık sınırı 9 bin 500 lira oldu. Asgari ücretin en azından şimdilik yoksulluk sınırında olmalı." dedi.

"GENÇ İŞSİZLİĞİ BİTİRECEĞİZ" DEDİ

Oğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi vergide reform yapacağız. Rant vergisi ile kaynak oluşturacağız. Plan tadilat ile 10 milyonluk arsa bir gecede 100 milyon oluyor tek bir vergi vermiyor. Biz bu rantiyeden vergi alacağız. Böylelikle gerekli kaynağı üreteceğiz. Genç işsizliği bitireceğiz. Liyakatsizliği ortadan kaldıracağız.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar