Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Şimdi eksikleri yamama zamanı

Futbol sezonunun ana ligler düzeyinde sonlanması sonrasında tatil ve transfer dönemine giriş yaptık. Bazı taraftarlar için bu dönem eziyet olurken bazıları içinde uzun soluklu dizi tadında ayrı bir keyif. Transfer dönemi özellikle sosyal medyanın hayatımızın içine iyice dâhil olmasıyla beraber daha da karmaşık ama bence eğlenceli bir hâl aldı. Özellikle Twitter üzerinden gazeteci ya da yeni ortaya çıkan ''duyumcular'' paylaştıkları doğru yanlış haberlerle taraftarları anlık heyecanlar yaşatabiliyorlar. Futbol maçı izleyemeyen taraftarlar için bu süreç çöldeki vaha etkisi yaratabiliyor. Ansızın önüne çıkan bir transfer açıklaması, duyumu veya söylentisi taraftara bazı maçlardan daha fazla heyecan verebiliyor. Tabii ki bu yüksek etkileşimden faydalanmak isteyen sosyal medya kullanıcıları hızlıca kitlelere ulaşmak ve tanınmak için yalan transfer haberleri piyasaya sürüyor. Bu dezenformasyon durumundan kurtulmak ve duygularınızın sömürülmemesi için iyi bir medya okur yazarı olup sosyal medya kullanımınıza da gerekli hamleleri yapmalısınız. Yalan bilgi paylaşan kişileri takip etmeyip engelleyerek daha steril bir sosyal medya ortamı oluşturabilirsiniz. Sosyal medyada sizi rahatsız eden kişi ve kelime gruplarını engellemenizi ciddi anlamda tavsiye ediyorum. Kendinizi boşuna gerecek ve mutsuz edecek etkenlerden uzak tutun. Zaten çevremiz bu etkenlerle dolu.

Gelelim Türkiye''de transfer döneminin göze çarpan hamlelerine. Bu yazımda Beşiktaş ve Galatasaray''ın transferleri üzerine genel bir inceleme yapacağım. Transfer döneminin sonunda daha detaylı bir inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum. Evet, ilk olarak Beşiktaş''tan başlamak istiyorum. Siyah beyazlı ekip şampiyon olduğu sezonun ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Takımda var olan eksikleri doğru tespit eden Beşiktaş şu ana kadar oldukça doğru hamlelere imza attı. Gedson Fernandes''i resmen kadrosuna katan Beşiktaş orta sahada yaşadığı dinamizm ve atletizm sorunu büyük oranda kapattı. Daha sonrasında ise hücumda bitiricilik noktasında yaşadıkları sorunu çözmek için kolları sıvadılar. Türkiye''de her zaman uzun boylu fizikli ve tek vuruş kalitesi iyi olan forvet oyuncuları başarıya daha yakındır. Bu profile en uygun oyunculardan biri olan Wout Weghorst''u ve daha sonrasında Jackson Muleka''yı kadrosuna katan Beşiktaş eski golcüsü Cenk Tosun ilde yeniden anlaşarak forvet bölgesinde oldukça tatmin edici kaliteye ulaştı. Özellikle Weghorst pivot santrafor özellikleriyle Ghezzal''a bu sene çokça asist yapma fırsatı sunacaktır. Öte yandan Romain Saïss gibi tecrübeli ve kaliteli bir stoperi kadrosuna kattılar. Ancak sakatlık sorunu olan Saiss kısa vadede takımına direkt katkı veremeyecek gibi. Beşiktaş''ın bence halen iyi bir stopere ihtiyacı var ligde başarıya giden yolsa mutlaka net bir savunma hattı kurmak gerekiyor.

Geçen sene hedeflerinden uzak kalan bir diğer takım olan Galatasaray ise başkan ve teknik direktör belirsizliğini aştıktan sonra eksiklerini yamamaya başladı. Orta sahada büyük bir kalite sorunu yaşayan sarı kırmızılılar Sergio Oliveira''yı Porto''dan transfer ederek 8 numara mevkisinde yaşanan eksikliği büyük oranda kapattı. Ancak Galatasaray şampiyonluk hedefliyorsa Oliveira tek başına yeterli olamayacaktır. Son günlerde imza aşamasına kadar gelindiği iddia edilen Avusturyalı orta saha Florian Grillitsch bana kalırsa Oliveira''nın yanına alınabilecek en doğru isimlerden birisi. Stoper, ön libero, çift yönlü orta saha görevlerini üst düzeyde oynayabilen Grillitsch gelmesi halinde birden Galatasaray''ın merkezindeki soru işaretleri silecektir. İşin savunma konusunda ise Galatasaray şimdilik güç kaybetmiş gözüküyor. Ligde ve Avrupa''daki başarılı performansı ile dikkat çeken Marcão 14 milyon Euro ve bonuslar karşılığında Sevilya''ya transfer oldu. Marcão''nın boşluğunu yeni transfer olan Abdülkerim Bardakçı doldurabilir mi ben pek imkân vermiyorum. Öte yandan forvet bölgesi için Haris Seferovic''in ismi ciddi ciddi anılıyor. Seferovic bizim ligin dinamiklerine oldukça uyan ve yüksek gol rakamlarına çıkabilecek bir forvet. Ancak kendisi son dönemde oldukça fazla sakatlık yaşadı. Şampiyonluk hedefleyen bir takımda fazla maç kaçıran bir forvet büyük sıkıntılara neden olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları