Sigortası olan herkesi ilgilendiriyor! SGK devreye girdi! Başvurana 10 bin 120 TL ödeniyor!

Sigortası olan herkesi ilgilendiriyor! SGK devreye girdi! Başvurana 10 bin 120 TL ödeniyor!
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar internet üzerinden dul ve yetim maaş miktarlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapılarak 5 bin 500 TL olmasının ardından dul ve yetim maaşları miktarlarında da bir artış oldu.

SGK DEVREYE GİRDİ! SİGORTASI OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Yapılan duyuruya göre yüzde 25 hisse oranı kapsamında ek ödemeler dahil olmak üzere en düşük ölüm maaşı 877 TL olarak belirlendi. Yüzde 50 hisse oranı kapsamında en düşük ölüm maaşı 1.755 TL, yüzde 75 hisse oranı kapsamında ek ödemeler ile birlikte en düşük ölüm maaşı 10 bin TL''yi geçecek şekilde belirlenmiş oldu.

ÖLÜM MAAŞI ŞARTLARI

Ölüm maaşı ile ilgili kanun yürürlüğe girdikten sonra ölüm maaşı alınabilmesi için belirli şartlar bulunuyor. Bu şartlar şu şekilde;

-En az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primlerinin bildirilmiş olması ya da 4/1 a sigortalı olan vatandaşların borçlanma zamanları haricinde en az 5 seneden itibaren sigortalı olup toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primlerinin bildirilmiş olması gerekiyor.

-Ayrıca malullük, görev malullüğü ya da yaşlı maaşı alınırken ya da malullük, görev malullüğü ya da yaşlı maaşına bağlanılmasına hak kazanmış durumdayken henüz işlemleri tamamlanmayan, bağlanmış olan malullük, görev malullüğü ya da yaşlı maaşı, sigortalı bir işe başlanması sebebiyle kesilen vatandaşlar öldükten sonra hak sahipleri yazılı olarak istekte bulunarak ölüm maaşından faydalanabiliyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar