Şifa sanılıyordu meğer kolesterol ve tansiyonun sebebiymiş!

Şifa sanılıyordu meğer kolesterol ve tansiyonun sebebiymiş!
Uzman doktor Hüseyin Taşkıran tarafından kuruyemişlerin fazla tüketildiğinde sağlığa birçok zararı olduğu açıklandı. İşte kuruyemişleri tüketirken dikkat edilmesi gerekenler!

Fonksiyonel Tıp/Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Taşkıran, kuruyemişin sağlık açısından faydalı olmasına rağmen taze, çeşitli ve az miktarda tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, fazla tüketilmesi durumunda birçok hastalığa davetiye çıkarabileceğini belirtti.

produkty-ot-kotoryh-ne-stoit-otkazyvatsya-pri-pohudenii.jpg

Kuruyemişlerin insan vücudu için zengin bir içeriğe sahip olduğunu dile getiren Taşkıran, bir avuç kuruyemişin vücuda birçok fayda sağladığını ancak aşırı tüketiminin zararlı olabileceğini ifade etti. Özellikle içerdikleri mikro ve makro besinler, fitobesinler, antioksidanlar, doymamış Omega 3 yağ asitleri ve vitaminler ile mineral bakımından oldukça zengin olduklarını belirtti.

kuruyemis-0905201712444161434.jpg

Uzm. Dr. Öğr. Taşkıran, kuruyemişlerin çiğ ve kavrulmuş olarak tüketilebildiğini ancak ısıya maruz kalma süresinin artmasıyla olumlu etkilerinin azaldığını ifade etti. Bu nedenle mümkün olduğunca çiğ tüketmenin daha faydalı olduğunu vurguladı. Ayrıca, kuruyemişin mide boşken tüketilmesinin daha faydalı olduğunu ve kahvaltı öğünlerinde tüketilmesinin uzun süre tokluk sağlayabileceğini belirtti.

1676029077-balthazar-club-p-pryanosti-i-sladosti-krasivo-5.jpg

Ancak, kuruyemişlerin fazla tüketilmesinin bazı zararları olabileceğini de belirten Taşkıran, özellikle kolesterol yüksekliği, sindirim sistemi sorunları ve tansiyon yükselmesi gibi risklerin artabileceğini dile getirdi. Bu nedenle, her şeyin dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini ve kuruyemişlerin uygun ortamlarda saklanması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar