Sel vurdu: Side Antik Kenti sular altında!

Sel vurdu: Side Antik Kenti sular altında!
Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen sel hayatı felç etmişti. İki ilçede okullarda eğitime bir gün ara verilmişti. Antalya’nın önemli kültür merkezlerinden biri olan Side Antik Kenti'ni de dünkü sağanaktan nasibini aldı.

ANTALYA’NIN GÖZBEBEĞİ SULAR ALTINDA!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün turuncu kod verdiği Antalya’da Side Antik Kenti''ni su bastı. Tyke Tapınağı’nın bulunduğu alan sular altında kaldı.

Antalya''nın Finike, Kumluca ve Demre ilçelerinde büyük maddi zarara neden olan yağışın ardından dün Meteoroloji 4''üncü Bölge Müdürlüğü; Serik, Manavgat ve İbradı ilçelerine yönelik turuncu kodlu uyarı yayımladı.

Uyarıda şiddetli yağış bilgisi verilerek, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar uyarıldı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Manavgat, Serik ve İbradı ilçelerinde her kademedeki okullarda 14 Aralık''ta 1 gün eğitime ara verildiğini açıkladı.

 

 

Bu gece yarısından itibaren ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzeyde teyakkuzda bulunduğu Manavgat''ta saat 03.00 sıralarında şiddetli yağış başladı.

Yağışla birlikte oluşan su birikintilerinin, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından mazgallar açılarak büyümesi önlendi.

Manavgat Kaymakamı Abdülkadir Demir, Meteoroloji 4''üncü Bölge Müdürlüğü''nün uyarısının ardından gerekli önlemleri almak için ilgili kurum yöneticileriyle toplantılar yaptıklarını belirtti. Demir, "Şu ana kadar ne kurumlardan ne de vatandaşlarımızdan bize gelen kötü bir duyum ve bilgi yok" dedi.

Diğer yandan şiddetli yağış nedeniyle Side Antik Kenti''de Sütunlu Cadde ve Tyke Tapınağı''nın bulunduğu alan su altında kaldı.( DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar