İstanbul, Bursa, Çanakkale… Şiddetli lodos hayatı felç etti!

İstanbul, Bursa, Çanakkale… Şiddetli lodos hayatı felç etti!
Meteoroloji’nin günler öncesinden uyarısını yaptığı lodos İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Balıkesir’de etkisini göstermeye başladı. İstanbul, Bozcaada, Gökçeada’da feribot seferleri iptal oldu.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI! ŞİDDETLİ LODOS HAYATI FELÇ ETTİ!

Dünden buyana devam eden lodos, Kuzey Ege ve İstanbul çevresinde şiddetle devam ediyor. Bazı şehir hatları lodos nedeniyle iptal oldu. Bursa’da bir ağaç ise park halindeki aracın üzerine devrildi.

Ege’de dünden bu yana süren lodos fırtınası nedeniyle Ayvalık ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasındaki feribot seferleri iptal edilirken, bazı gemiler Edremit Körfezi''ne ve Sarımsaklı açıklarına sığındı.

Balıkesir’in Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde dünden bu yana şiddetini artırarak devam eden lodos fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor.

Edremit ilçesinde Akçay, Zeytinli ve Altınkum sahillerinde oluşan dev dalgalar evlerin bahçelerine kadar geldi. Bazı yük gemileri de Edremit Körfezi ve Sarımsaklı Plajı açıklarına demirledi. Ayrıca Ayvalık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na düzenlenen feribot seferleri karşılıklı olarak hava ve deniz muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Kuzey Ege''de rüzgarın hızı 90 kilometreyi geçti.

 

 

BURSA’DA ŞİDDETLİ LODOS HAYATI FELÇ ETTİ

Bursa’da şiddetli lodos büyük olumsuzluklara sebep vermezken, vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Havanın yağışsız olmasını fırsat bilenler, çarşıya çıktığına çıkacağına pişman oldu.

Kısa aralıklarla etkili olan lodos sebebiyle, ellerinde çanta olanlar yakınlarının yardımı ile yürüdü. Saçları bir birine dolananlar ise ne yapacağını şaşırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Bursa için turuncu uyarısında bulundu. Hafta sonu etkili olması beklenen lodos için şu uyarıda bulunuldu; "Güney yönlerden (Lodos) fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 kilometre/saat), zaman zaman hamleli olarak tam fırtına (80-100 kilometre/saat) bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 

 

KIRILAN AĞAÇ, PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

gece saatlerinde şiddetini artıran lodos hayatı olumsuz yönde etkiledi. Lodosun etkisiyle kırılan ağaç, park halindeki bir otomobilin üzerine devrildi. Olayda can kaybı yaşanmazken, araçta hasar meydana geldi.

Olay, saat 04.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi, Davutkadı Mahallesi’nde meydana geldi. İncirli caddesi üzerinde bulunan ağaç, şiddetli rüzgarın etkisiyle ortasından kırılarak park halinde bulunan 16 YV 960 plakalı bir otomobilin üzerine devrildi. Cadde üzerinde kimsenin bulunmaması ise muhtemel bir faciayı önlerken, devrilen ağacı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkez’ine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri ağacı keserek otomobilin üzerinden kaldırırken, olayla ilgili çalışma başlatıldı.

 

 

İSTANBUL’DA BAZI ŞEHİR HATLARI SEFERLERİ İPTAL OLDU

uyarılarının ardından İstanbul''da etkili olan lodos nedeniyle, bazı şehir hatları seferleri iptal oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da lodos etkisini göstermeye başladı. Lodos nedeniyle bazı şehir hatları seferleri iptal oldu.

İptal olan seferler şöyle: Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş (Moda uğraması yapılamıyor.), Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy, Üsküdar-Aşiyan, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu(Ring

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar