Shane Larkin ve Scottie Wilbekin ceza mı alacak: TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan resmi açıklama geldi

Shane Larkin ve Scottie Wilbekin ceza mı alacak: TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan resmi açıklama geldi
TBF Disiplin Kurulu’nun 5’er maç ceza verdiği Shane Larkin ve Scottie Wilbekin hakkında federasyon başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan açıklama geldi.

UMUT CAN HALAVART-GÜNBOYU

2024 Paris Olimpiyatları’na katılmak için elemelerde mücadele eden 12 Dev Adam’da, finalde Hırvatistan’a 84-71 yenilip olimpiyat biletini kaybetmişti.

Turnuva başlangıcında, Anadolu Efes’in kısası Shane Larkin ve Fenerbahçe’nin kısası Scottie Wilbekin, sakatlıkları sebebiyle milli takıma katılmayacaklarını açıklamışlardı.

2 devşirme oyuncu, milli takıma katılmadıkları için hedef tahtasına oturtulmuş, 5’er maç men cezası ve 90 bin TL para cezası almıştı.

TBF'nin "Basketbol Müsabaka Talimatı"na göre bu iki oyuncunun devşirme statüsünü kaybettiği de açıklanmıştı.

Ergin Ataman bir basın toplantısında, Scottie Wilbekin ve Larkin'in Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek 12 Dev Adam'a katılması için arandığı ama telefonlara bakmadığını iddia etmişti.

Sarı lacivertli kulüp ve Larkin ise Ataman'ı yalanlamış ve sakatlık problemleri yaşadıklarını açıklamışlardı.

HİDAYET TÜRKOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) Disiplin Kurulu’nun 5’er maç ceza verdiği Shane Larkin ve Scottie Wilbekin ile ilgili nihai kararın önümüzdeki günlerde açıklanabileceğini belirten Türkoğlu, “Bu süreç henüz hukuksal anlamda bir sonuca ulaşmadığı için konuşma yapmamızın doğru olmadığını düşünüyoruz. İnanıyorum ki bugünlerde bir karara varılacaktır. Ondan sonra da süreçle ilgili gerekli açıklamayı ya ben ya da federasyondan birisi yapacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar