SGK uzmanı hükümetin 'staj planını' açıkladı: İşte çıkacağı tarih

SGK uzmanı hükümetin 'staj planını' açıkladı: İşte çıkacağı tarih
AKP hükümetinin yıllarca karşı çıktığı EYT yasasını çıkartmasının ardından şimdi de EYT'de staj ve çıraklık mağdurları sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Onur Önal, yasa için tarih verdi.

Sosyal medya üzerinden örgütlenerek seslerini duyurmaya çalışan EYT''de staj ve çıraklık mağdurlarını sevindiren haber geldi. Canlı yayına katılan Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal, yaklaşan seçim öncesi konunun çözüme kavuşacağını belirterek, tarih açıkladı.

Tüm Türkiye''nin merakla beklediği EYT yasasına ilişkin tartışmalar son sürat devam ediyor. Söz konusu yasanın içine dahil edilemeyen EYT''de staj ve çıraklık mağdurları duruma isyan ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''den gelen açıklama tepkilere neden olmuştu.

Oluşan mağduriyetlerin sorulması üzerine Bakan Bilgin, ''''Onlar mağdur değil, o kavramı kullanamazlar'''' demişti.

Son günlerde adı sıkça gündeme gelen Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal ise katıldığı son canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Konunun seçimlerden önce çözüleceğine inanan Önal, ''''Seçim var, herkes kıyasıya mücadele ediyor. İktidar yapacağı şey muhalefet tarafından verildiğinde reddeder çünkü yaparsam ben yaparım mantığı hakimdir'''' dedi.

Son olarak gazeteci Lale Özan Arslan''ın canlı yayın konuğu olan Önal, canlı yayın sırasında yeni müjdeyi de duyurdu.

''''ŞUBAT AYI STAJCILARIN BAYRAMI OLACAK'' DEDİ

Yoğun ilgiyle izlenen programda Sosyal Güvenlik Uzman Onur Önal, Staj ve Çıraklık Mağdurları için müjdeyi verdi. 

Sosyal Güvenlik Uzman Onur Önal, yüzbinlerce Staj ve Çıraklık Mağdurları merakla beklediği açıklamayı yaptı. Onur Önal, ''''Şubat ayında Staj ve Çıraklık Mağdurları''nın sorunu torba yasayla çözülecek. 8 Eylül 1999''dan önce staj ve çıraklık yapanlar bu kanuni düzenlemeyle birlikte EYT''li olacak'''' dedi.

Lale Özan Arslan''ın YouTube kanalı olan ''''25.Saat''''e konuk olarak katılan, Sosyal Güvenlik Uzmanı Onur Önal''a olan ilgi çok yüksekti. Program bitiminde Lale Özan Arslan, Sosyal Güvenlik Uzmanı Onur Önal''ı tekrar yayına almak istediğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar