SGK o tabloyu aktif etti! Emekli maaşını merak edenler artık hesaplayabilir! İşte EYT emekli maaşı hesaplama robotu

SGK o tabloyu aktif etti! Emekli maaşını merak edenler artık hesaplayabilir! İşte EYT emekli maaşı hesaplama robotu
SGK yeniliği duyurdu. EYT’liler için daha doğrusu EYT ile emekliliğe hak kazananların ne kadar emekli maaşı alacağı merak ediliyordu. SGK yeniden aktif ettiği emekli maaş hesaplama robotuyla artık EYT’liler ne kadar maaş alacağını hesaplayabilecek.

İŞTE EYT EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA ROBOTU

Türkiye’nin uzun zamandır büyük bir sorunu hale gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar problemi artık çözüldü. EYT’liler artık ne kadar maaş alacağını hesaplamanın çabası içerisine girdi. Tamda bu esnada daha önce de kullanılan ancak kaldırılan fakat yeniden aktif edilen emekli maaş hesaplama robotu imdada yetişti.

EYT yasasıyla birlikte emekliliğe hak kazanan kişiler ''Emekli maaş hesaplama'' robotuyla alacakları maaşlarını hesaplayabiliyor..

EYT’den kimler yararlanıyor?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT düzenlemesi ile 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar yaş şartı olmaksızın emeklilik hakkı elde etti. Bu hakla birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaş, EYT düzenlemesi ile birlikte emekli olabilecek.

1999 öncesi işe girişi olan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için ise yine 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi şartı ile emeklilik yolu açıldı.

Düzenlemenin yasalaşması ise artık an meselesi iken EYT hakkı kazananlar ise bir yandan da maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor..

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "emekli maaş hesaplama" robotu uygulamasını aktifleştirdi.

2023 yılı ocak dönemi aylık artışı verilerinin hesaplanmasının ardından güncellenen uygulamada; 4A, 4B ve 4C aylık hesaplama ekranları açıldı.

SGK''nın sitesinde yer verilen uygulama, maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaşı belirtiyor. Bu uygulama ile EYT''li olmaya hak kazanacak kişiler, maaşlarını hesaplayabiliyor.

Siz de "https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap" sayfasına girildiğinde istenen bilgileri doldurarak, emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar