Mahkemede son sözü olay oldu: Sezer Öztürk'e hapis cezası

Mahkemede son sözü olay oldu: Sezer Öztürk'e hapis cezası
Eski futbolcu Sezer Öztürk ve arkadaşlarının karıştığı yol verme kavgasında 1 kişi ölmüş ve 4 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili açılan dava ise sonuca bağlandı. Mahkeme, olanlar için pişman olduğu ve öldürme niyeti olmadığını söyleyen Sezer Öztürk'ü 3 ayrı suçtan 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sancaktepe''de 19 Eylül 2021 tarihinde Halil İbrahim S. ve ailesiyle eski futbolcu Sezer Öztürk ve arkadaşları arasında yol verme meselesinden dolayı kavga çıkmıştı. Mermilerin havada uçuştuğu olay sonrası Halil İbrahim S. hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan Sezer Öztürk Hopa''da bir kamyonetin arkasında yakalanırken, hakkında 37 yıl 5 aya kadar hapis ceza istemiyle dava açıldı.

KARAR ÇIKTI

İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi''nde görülen davada bugün karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Sezer Öztürk ve Ömer Genç cezaevinden getirilirken, sanık avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu. Tutuklu sanık Sezer Öztürk, "Ben tahrik edilmedim, saldırıya uğradım. Bana saldıran 1-2 kişi değildi." dedi.

''KİMSEYİ ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM''

İsteyerek öldürmediğini söyleyen Öztürk, "Karşımda 1-2 insan yoktu ki. Silahım arabadaydı. Kimseyi öldürmek istemedim. Benim bir geçmişim, kimliğim var. Ben bir sporcuyum" şeklinde kendini savundu. Savunmasının devamında sanık Öztürk, "Basit bir yol isteme ricasının buralara kadar gelmesi… Ben sadece kendimi korudum. Çoluğumun, çocuğumun, eşimin yanında bana küfür ettiler. Beni kimse tahrik etmedi, bana saldırdılar, öldürmeye çalıştılar. Bugün vereceğiniz karar sadece benim değil, eşimin, bakmakla yükümlü olduğum çocuklarımın da hayatını etkileyecek pozisyonda" şeklinde konuştu. Gelen bilgilere göre Öztürk, son sözü sorulduğunda ise yalnızca ''''Pişmanım'''' dedi.

CEZASI BELLİ OLDU

Mahkeme, tutuklu sanık Sezer Öztürk''ü ''Haksız tahrik altında kasten öldürme'', ''Olası kastla yaralama'', ''6136 sayılı konuna muhalefet'' suçlarından toplamda 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

Öztürk''ün şoförü Ömer Genç''e ise ''Kasten öldürmeye yardım etme'', ''Silahla yaralama'', ''Ruhsatsız silah bulundurma'' ve kalabalıkta ''Silahla ateş etme'' suçlarından 6 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar