Sevgililerden büyük vurgun! Rekor ceza

Sevgililerden büyük vurgun! Rekor ceza
Bir alışveriş sitesi üzerinden yurtdışından ucuza altın ve değerli eşya getirdiğini söyleyerek 39 kişiyi yaklaşık 5 milyon lira dolandıran Emre Kızak, kız kardeşi Cemre Kızak ve sevgilisi Hilal Arslan hakkında savcılık 281 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İstanbul’da 28 yaşındaki Emre Kızak ile 27 yaşındaki kız arkadaşı Hilal Arslan iddiaya göre bir alışveriş sitesi üzerinden ucuza altın getirdiklerini söyleyerek insanları kandırdı. Aldıkları siparişlerin ilkini teslim ederek güven kazanan sevgililer, daha sonra daha yüklü miktar altın isteyen müşterilerin paralarını alarak ürünleri göndermedi. İkili tarafından 91 bin lira dolandırılan Emre P.’nin şikayeti sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Emre Kızak ve Hilal Arslan hakkında çok sayıda şikayet olduğu ve 5 milyon lira civarında vurgun yaparak kayıplara karıştıkları tespit edildi.

“ABİM BENİM HESAPLARIMI KULLANMIŞ OLABİLİR”

Yapılan çalışmalar sonrası Emre Kızak, kız kardeşi Cemre Kızak ve Hilal Arslan’a, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan dava açıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına sanık Cemre Kızak SEGBİS sistemi ile katıldı.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Kızak, “Müştekiyi tanımıyorum. Kendisinden herhangi bir şekilde para almışlığım yoktur. Ağabeyim Emre Kızak ise dükkan işletiyorduk o yüzden abim benim hesaplarımı kullanmış olabilir. Benim kimseyle bağlantım yok” dedi.

281 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Alınan savunmanın ardından mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanık Emre Kızak ile Cemre Kızak’ın kardeş oldukları ve Beşiktaş’ta bir mağaza işlettikleri, sanık Emre Kızak’ın sevgilisi olan Hilal Arslan’ın ise mağazada çalıştığı anlatıldı.

Emre Kızak’ın, mağazaya alışverişe gelen müşterilere bazı alışveriş siteleri üzerinden indirimli altın ve elektronik eşya satın alabildiğini ve kısa vadede çok güzel kar elde edeceğini vadettiği anlatılan mütalaada, sanıkların 39 kişiyi bu şekilde dolandırdığı belirtildi.

Sanıkların her bir müştekiye karşı, “nitelikli dolandırıcılık” suçunu işlediği belirtilen mütalaada 56 yıldan 281 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

(Milliyet)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar