Şerif Barış: 7'den büyük de olabilir

Şerif Barış: 7'den büyük de olabilir
Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik deprem hakkında değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış, depremin 7'den büyük de olabileceğini söyledi.

Prof. Barış'tan dikkat çeken uyarı

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Habertürk'te depremi yorumluyor. Türkiye'de yeteri kadar deprem sorumluluğu olmadığını belirten Barış, "Türkiye deprem bölgesi, bunun bilincinde olmalıyız ancak yeteri kadar fark edemiyoruz. Elazığ'da deprem meydana gelen fayda 7'den büyük depremler de oluşabilir. Bu durum sürpriz değil. Çünkü orası çok aktif bir bölge. Deprem sorumluluğunu almalıyız" diye konuştu. 

"DOĞRU DAVRANIŞLARI ÖĞRENMELİYİZ" 

Deprem sırasında doğru davranışları sergilenmesi gerektiğini belirten Barış, "Deprem sırasında doğru hareketleri sergilediğimiz zaman, afetten korunabiliriz. Evet, bazen duygular devreye giriyor ama sizin çocuğunuzu korumak için önce kendinizin hayatta kalması gerekiyor. Oksijen maskesini bile önce kendiniz takmalısınız ki çocuğunuza yararlı olabilesiniz. Örnek verecek olursak, kaçıyoruz ama deprem bitene kadar kendimizi koruyacak yöntemler alsak daha sağlıklı olabilir" ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar