Şenyaşar ailesine saldırı soruşturmasında AKP'li vekilin ağabeyi ve yeğeni gözaltına alındı

Şenyaşar ailesine saldırı soruşturmasında AKP'li vekilin ağabeyi ve yeğeni gözaltına alındı
2018'de gerçekleştirilen 24 Haziran seçimleri öncesinde esnaf ziyaretinde bulunan AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilerin, Şenyaşar ailesine ait bir dükkanına girmesi üzerine silahlı çatışma çıkmış ve Şenyaşar ailesinden 3 kişi hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında AKP'li vekil Yıldız'ın ağabeyi ve yeğeninin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

AKP'Lİ VEKİLİN AĞABEYİ VE YEĞENİ GÖZALTINA ALINDI!

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilerin Suruç ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi esnaf ziyaretinde kan akmış ve yaşanan silahlı çatışmada 4 kişi yaşamını yitirdi. Husumetli olduğu öğrenilen iki ailenin kavgasında,  Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile Milletvekili İbrahim Halil Yıldız''ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybederken 8 kişi ise yaralandı.

Olayın üzerinden geçen 4 yılın ardından Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız''ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız''ın da bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. 

7 KİŞİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Emniyete götürülen zanlılardan 2’si ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 9 kişi ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra dün adliyeye sevk edildi. Savcılık 2 kişiyi serbest bırakırken 7 kişiyi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. 

Hakim karşısına çıkarılan ve aralarında Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyinin bulunduğu 4 kişi “Kasten adam öldürme ve Delilleri karartma” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Şenyaşarların işyerinde yaşanan saldırıya ilişkin davada, saldırı sırasında ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis, olaydan 15 ay sonra, 50 kişi ile adliyeye gidip teslim olan AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız’a ise ‘haksız tahrik altında suç işlediği’ gerekçesiyle 18 yıl hapis cezası verildi.

Fadıl Şenyaşar halen Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Şenyaşar ailesinin 3 ferdinin öldürüldüğü hastanedeki olaylara ilişkin ise 2018''den bu yana soruşturma aşamasındaki dosyada ise gizlilik kararı var.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar