Semahat Arsel kimdir? Semahat Arsel kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

Semahat Arsel kimdir? Semahat Arsel kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?
İş insanı Semahat Arsel son zamanlarda insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok insan internette Semahat Arsel'in servetini araştırıyor. Peki Semahat Arsel kimdir? Semahat Arsel kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

Semahat Arsel kimdir?

Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan iş insanı Semahat Arsel insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok insan başarılı iş insanı Semahat Arsel'in hayatını merak ediyor. Peki Semahat Arsel kimdir? Semahat Arsel kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

SEMAHAT ARSEL KİMDİR?

Ankara'nın 1928 yılında dünyaya gelen Semahat Arsel, ünlü iş insanı Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding yönetim kurulu üyesi olarak tanınmaktadır. Aynı zamanda Sadberk Hanım'ın en büyük çocuğudur.

Semahat Sevim Arsel’in kardeşleri; Rahmi Koç, Suna Kıraç ve Sevgi Gönül'dür. Amerikan Kız Koleji'nden mezun olan Semahat Arsel, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.

İngilizce ve Almanca dillerini bilen Arsel, Koç Holding yönetim kurulu üyeliği ve Vehbi Koç Vakfı yönetim kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca Florance Nightingale Vakfı'nın 2. başkanı ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu'nun kurucusudur.

Nusret Arsel ile 1956 yılında evlenen Semahat Sevim Arsel’in çocuğu olmamıştır. Halen TURYAT ve SANERC (Semahat Arsel Nursing Educational & Research Center) başkanlığı görevini sürdürmektedir.

2012 yılında vergi rekortmeni seçilen Semahat Sevim Arsel, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2015 yılı verilerine göre ise en fazla vergi veren 2. kişi olmuştur.

Forbes dergisinin Mart 2013'teki araştırmasına göre, Semahat Arsel'in serveti 3,2 milyar dolar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar