Selçuk Özdağ kimdir? Gelecek Partisi Manisa Belediye Başkanı adayı Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli?

Selçuk Özdağ kimdir? Gelecek Partisi Manisa Belediye Başkanı adayı Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli?
Yerle seçimlerin yaklaşması ile birlikte partiler neredeyse bütün adaylarını açıkladı. Gelecek Partisi Manisa Belediye Başkanı adayı Selçuk Özdağ oldu. Peki Selçuk Özdağ kimdir? Gelecek Partisi Manisa Belediye Başkanı adayı Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli?

Selçuk Özdağ kimdir?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gelecek Partisi'nden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak isim belli oldu. Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ 11 Şubat tarihinde Manisa Belediye Başkan adaylığını açıklayacak. Peki Selçuk Özdağ kimdir? Gelecek Partisi Manisa Belediye Başkanı adayı Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli?

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

Selçuk Özdağ, 7 Ağustos 1958 tarihinde Halil ve Hatice Özdağ çiftinin çocuğu olarak Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Konur köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisi'nden (şimdiki adıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi) mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladıktan sonra 2003 yılında doktora derecesini aldı ve 2012 yılında doçent unvanını elde etti.

Siyasi kariyerine üniversite öğrencisiyken Manisa Ülkü Ocakları'nda başlayan Özdağ, çeşitli dönemlerde Milliyetçi Çalışma Partisi, Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nde görev aldı. 2011 ve 2015 genel seçimlerinde AKP'den Manisa milletvekili seçilen Özdağ, AKP'de çeşitli görevlerde bulundu. 2019 yılında AKP üyeliğinden istifa ederek Gelecek Partisi'nin kurucuları arasına katıldı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı.

Selçuk Özdağ, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Özdağ'ın yayınlanmış 5 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar