Selçuk İnan tüm gerçekleri açıkladı: 80 milyon dolarlık vurgunda flaş gelişme

Selçuk İnan tüm gerçekleri açıkladı: 80 milyon dolarlık vurgunda flaş gelişme
Selçuk İnan, 80 milyon dolarlık Fatih Terim fonu skandalı hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve olayı detaylı bir biçimde anlattı.

GONCA BİLGİÇ-GÜNBOYU

Fatih Terim''in de olduğu futbol dünyasından çok sayıda kişinin dolandırıldığı gerekçesiyle, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir operasyon yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Göktürk’te geçen hafta bir eve düzenlenen baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü olan bir kadın gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başlatılan soruşturmada tutuklanan sanık, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Dava dosyasına göre sanığın, aralarında Galatasaray''ın ve Türk Milli Takımı''nın efsane teknik direktörü Fatih Terim ile Atletico Madrid ve Barcelona gibi dünya devlerinde forma giyen eski milli yıldız Arda Turan, Galatasaray''ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ve eski futbolcu Selçuk İnan’ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdı.

Olay hakkında şikâyetçi bir kişinin beyanlarına göre sanığın, bir fon kurduğunu belirterek, "Dolandırıldığımdan şüphe edince fondan ayrılmak istedim. Müdire bana banka ibaresi taşıyan 3.5 milyon 1 milyon 523 bin dolarlık iki belge gönderdi" dedi. Sanığın 2010’larda Florya’da bankanın şube müdürüyken ilişki kurduğu müşterilerin güvenini kazandıktan sonra onlara özel bir fondan söz etmeye başladığı iddia ediliyor.

Dolandırdığı kişiler arasında Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Semih Kaya’nın da olduğu eklenmişti.

Ünlü isimleri dolandıran kişinin tam isminin Seçil Erzan olduğu açıklandı.

​İddiaya göre, Fatih Terim 10 milyon doların üzerinde, Arda Turan da yaklaşık 8 milyon euro dolandırılmış.

Yaşanan bu durum hakkında sessizliğini bozan Selçuk İnan, Milliyet’e açıklamada bulundu.

İnan’ın açıklamalarından satır başları:

“Bütün taleplerimize rağmen bugün yarın diyerek bizi oyaladıktan sonra ödedikleri paraları zimmetine geçirdiğini öğrendik. Banka yöneticileri, Erzan’ı almış ve üç gün yanında tutmuş, elinden bütün dosyaları almış ve müfettiş raporuna kendilerini sorumluluktan kurtarmak için tek yanlı beyanda bulundurtmuşlar, sonra savcılığa teslim etmişler. Burada banka müfettişlerine verdirdikleri ifadelerinde kendilerini ve bankayı sorumluluktan kurtarmak amacıyla tek yanlı beyan verdirmişlerdir. Buna ilişkin elimizde ses kayıtları mevcuttur. Banka bu suretle sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır. Süreç içerisinde banka işlemlerimizi yapıyor olması hasebiyle aramızda bir güven ilişkisi oluştu.

‘ANA PARADAN 1 MİLYON 535 BİN DOLAR ALACAĞIM KALDI’

Şüpheli bana Denizbank’ın bir kurumsal fonunun olduğu ve fonun başında da banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun olduğunu ifade etti. Bu fona para yatırılması durumunda kar payı alacağımızı ifade etti. Kendisiyle birlikte fonu Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun yönettiğini ve bütün işlemleri onların yaptığını söyledi. Bunun üzerine ben toplamda 3 milyon 685 bin dolar üç seferde yatırdım. Bu paraları banka şube müdürü Seçil Erzan’ın odasında kendisine verdim. Tamamen bankanın içerisinde teslim ettim. 2 milyon 150 bin doları süreç içerisinde fonun elde ettiği asıl alacak ve kar payı diye bana bankada iade etti. Geriye yatırdığım ana paradan 1 milyon 535 bin dolar alacağım kaldı. Bankaya duyduğum güven ve fonu yöneten Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’ya duyulan güven nedeniyle bu paraları ödedim. Buna karşılık bana bankaya bu paraların yatırıldığına dair ıslak imzalı ve kaşeli resmi belgeler Seçil Erzan tarafından verilmiştir.

‘ŞİKAYETÇİYİM’

Bugün yarın diyerek bizi oyaladıktan sonra ödedikleri paraları zimmetine geçirdiğini öğrendik. Bu arada banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu ve diğerleri, Erzan’ın kuzeninden aldığımız bilgilere göre, Seçil Erzan’ı almış ve üç gün yanında tutmuş, elinden bütün dosyaları almış ve müfettiş raporuna kendilerini sorumluluktan kurtarmak için tek yanlı beyanda bulundurtmuşlar, sonra da savcılığa teslim etmişler. Burada banka müfettişlerine verdirdikleri ifadelerinde kendilerini ve bankayı sorumluluktan kurtarmak amacıyla tek yanlı beyan verdirmişler. Buna ilişkin elimizde ses kayıtları mevcuttur. Banka bu suretle sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu da sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır. Ben Hakan Ateş’in, Mehmet Aydoğdu’nun ve Seçil Erzan’ın hep birlikte bu paraları zimmetlerine geçirdiklerini düşünüyorum. Şikayetçiyim.”

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar