Selçuk Geçer'den korkutan dolar açıklaması: Bu rakamı göreceksiniz

Selçuk Geçer'den korkutan dolar açıklaması: Bu rakamı göreceksiniz
Dolar denilince akla gelen ilk isimlerden olan ekonomist Selçuk Geçer, dolarda kısa vadeli beklentilerini açıkladı. Doların reel sektörde 24 lira olduğunu belirten Geçer, kur tahminini de paylaştı.

Doları olanların sıkı sıkıya takip ettiği ünlü ekonomist Selçuk Geçer''den dolar yatırımcısına uyarılar gelmeye devam ediyor.

Dolar hakkında verdiği yüksek tahminlerle bilinen Geçer, reel sektördeki doların değerini açıkladı.

Doların gerçek anlamdaki değer durumunun şimdilerde 24 lira olduğunu fakat hükümetin elindeki araçlar ile seçim gününe kadar doları kontrol altına almaya çalıştığını söyleyen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, “Bu artışı durduramazlar. Ülkeye getirebilecekleri para için spekülatif fırsatlar da kurudu. Dolar önümüzdeki haftalarda yükselmeye başlayacak ve Şubat ayı sonuna kadar 24 liraya ulaşacak." şeklinde bir açıklama yaptı.

 

“BASKI YAPMAK İMKANSIZ”

Doların yaratacağı değerin zaten sektörün gerçek değerlerinde yer aldığı belirten Selçuk Geçer, “Türkiye''nin kısa vadeli borcu tüm zamanların en yüksek seviyelerinde. 190 milyar dolara yakın bir yılda ödenecek borç var. Bu kadar kısa vadeli borçla doları daha fazla aşağıda tutamazsınız, yakında mümkün olmayacak. Tekrar tırmanmaya başlayacak" dedi.

"BUNLAR İYİ GÜNLER"

Borsa İstanbul ile ilgili de yorum yapan Geçer, borsanın son birkaç haftadır dalgalı performansı hakkında Twitter hesabı üzerinden gönderdiği paylaşımda, “Bu ivmeyle borsada hisse senedi almaya yeni başlayanlar için iflas ettik diyen acemiler. Bir ağlama duvarı değil burası. Emtia dolandırıcılarına soracaksınız çünkü borsa uçacak ben değil. Seni uyardığımda ''biliyor musun'' demeyi biliyorsun. Bu arada bunlar senin güzel günlerin" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar