Selçuk Geçer 15 gün sonra görülecek dolar kuru için öyle bir rakam verdi ki!

Selçuk Geçer 15 gün sonra görülecek dolar kuru için öyle bir rakam verdi ki!
Dolar hakkında en yüksek tahminleri vermesi ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun Mart ayı sonunda göreceği rakamı tahmin etti.

Dolar denilince akla gelen ilk isim olan ekonomist Selçuk Geçer, açıklanan faiz kararları sonrası dolar kurunun yönüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

FAİZ KARARI SONRASI PAYLAŞTI

Merkez Bankası''ndan alınan kararla 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında hızlı bir şekilde dalgalanan dolar kuru yatırımcılar tarafından yakın takipte.

Konuya dair birbirinden kritik açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer dolar kurunun uçuşa geçeceğini belirtti. İsabetli tahminleriyle bilinen uzman isim dolar kurunun uçuşa geçeceği tarihe dair net bir açıklamada bulundu.

Yatırımcılar tarafından merak edilen "Dolarda son durum ne?", "dolar yükselecek mi?" ve "dolar düşecek mi?" gibi sorulara yanıt verildi. Sorulara yanıt veren ünlü ekonomist Selçuk Geçer döviz kurları hakkında son dakika açıklamasında bulundu.

Yatırımcıların dikkatini çeken açıklama ile birlikte ABD''de yükseliş yaşayan enflasyonun dövizde büyük bir probleme yol açabileceğine vurgu yaptı. Ayriyeten merak edilen soruları tek tek cevapladı. Olası bir enflasyonun görülmesi halinde doların tekrardan yukarı yönlü bir artış yaşayacağı bilgisini paylaştı.

MART SONU İÇİN NET KONUŞTU

Dolar kuruna dair görüşlerini paylaşan Para Piyasaları Uzmanı yatırımcılar tarafından yakın takibe alındı. Selçuk Geçer tarafından gelen yaptığı açıklamalar ile birlikte dolar TL kuru tahminini duyurdu. Ünlü ekonomist tarafından yapılan dolar / TL kuru tahminine göre 9 gün sonrasında 3-5 TL aralığında bir artış meydana gelecek.

Ancak tahminlerin en iyi senaryo halinde gerçekleşeceğinin altını çizdi. ABD enflasyon hakkında ise bir frenleme yapmaması halinde dolar kurunun 35 liraya kadar yükseleceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar