Şehit Özel Harekât Polisi Tufan Kansuva'nı adı bir İHA'ya verildi

Şehit Özel Harekât Polisi Tufan Kansuva'nı adı bir İHA'ya verildi
Bilecik'te faaliyet gösteren Tornado Havacılık İnsansız Hava Aracı Ekibi, geliştirdikleri İnsansız Hava Araçları'na (İHA) özel bir anlam yükledi. Ekip, şehit Özel Harekât Polisi Tufan Kansuva'nın adını verdikleri İHA'yı gökyüzüyle buluşturdu.

Gelecek vadeden gençlerin oluşturduğu ekip, bu projeyle Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir adım attı. Tasarladıkları Tufan Kansuva adlı İHA'yı, teknolojiyi bir adım öteye taşıyarak örnek aldıkları isimlere sunmayı hedefliyorlar. Ekip son olarak İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği'ne (İZMİRTUMED) Şehit Özel Harekât Polisi Tufan Kansuva'nın adını taşıyan İHA'yı sundu.

İZMİRTUMED Başkanı Bedri Yalçın, Tornado Havacılık İnsansız Hava Aracı Ekibi'nin yaptığı çalışmalara destek vermekten gurur duyduklarını belirterek, "Şehidimizin adının ilelebet yaşayacağı ve mücadelemize güç katacağı anlamına geliyor. Tornado Havacılık'a teşekkür ediyoruz" dedi.

aw150446-02.jpg

Tornado Havacılık Kurucusu Yasin Yasa ise, "Şehidimizin adı ilelebet gökyüzünde bizimle yaşayacak. İnsansız hava araçları ve yapay zekâ teknolojisini ülkemizde her alanda kullanmak istiyoruz. İZMİRTUMED'in bu alandaki çalışmalarına destek vermekten mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, bu İHA'nın uyuşturucu kaçakçılığı, kaçak göç, orman yangınları gibi afetlerin tespiti ve takibi gibi alanlarda kullanılabileceği belirtildi. Kansuva İHA, güvenlik güçlerinin çalışmalarını kolaylaştıracak ve daha etkin bir mücadele yapılmasını sağlayacak şekilde uyuşturucu kaçakçılığı, kaçak göç ve diğer afetlerin tespiti ve takibi gibi alanlarda önemli bir rol oynayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar