Şehit olduğu sanılan dededen Akar ailesine dev miras! 97 yıl sonra ortaya çıktı

Şehit olduğu sanılan dededen Akar ailesine dev miras! 97 yıl sonra ortaya çıktı
Denizli'de yaşayan 6 kardeşe, Birinci Dünya Savaşı'nda şehit olduğunu düşündükleri dedeleri HüseyinAkar'dan 4 milyon lira değerinde muz seraları olan tarla miras kaldı. Aile, savaştan sonra Anamur’a yerleştiği anlaşılan dedelerinden kalan mirası ölümünden 97 yıl sonra öğrendi.

Denizli'nin Beyağaç ilçesinin Geriçam mahallesinde yaşayan Akar Ailesi, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü'nden aldıkları bir tebligatla mirasçısı oldukları Mersin'in Anamur ilçesinde içinde muz seraları bulunan 4 dönümlük tarla için kamulaştırma kararının alındığını gördü. 

Çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan 6 kardeş, Birinci Dünya Savaşı'nda Suriye-Filistin Cephesi'nde savaşa katılarak şehit olduğu sanılan dedeleri Hüseyin Akar'ın gerçekte ölmediği ve Mersin'in Anamur ilçesine yerleştiğini öğrendi. Beyağaç'taki köyüne dönmeyen, Anamur'da evlenip kendine bir hayat kuran dede Hüseyin Akar'ın burada çiftçilikle uğraştığı, mülk sahibi olduğu ve 1917 yılında Anamur'da hayatını kaybettiği belirlendi.

MİRASÇI RESMİLEŞTİ

Ailenin avukatı Savaş Honluk nüfus ve tapu müdürlüğünde yaptırdığı bilirkişi incelemesi ile ailenin soybağını ortaya çıkarıp, Mersin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava ile Hüseyin Akar'ın tek mirasçısının 1987'de hayatını kaybeden oğlu İbrahim Akar olduğunu resmileştirdi. 

Şehit olduğunu sandıkları dedelerinden beklemedikleri bir anda yaklaşık 4 milyon lira değerinde miras kalan Hüseyin Akar, Nasuh Akar, Ramazan Akar, Samim Gonca, Ayşe Solcun ve yaşamını yitiren İsmail Akar'ın çocukları, ortaklığın giderilmesi için Anamur Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Aile, davanın sonuçlanmasını bekliyor.

"GİDİP ZİYARET ETMEK İSTİYORUZ"

Kardeşlerden Nasuh Akar, sürpriz mirasa sevindiklerini belirterek, "Dedemizin 1’nci Dünya Savaşı'ndan geriye dönmemesi üzerinde şehit olduğu sanılmış. Askere alındığında bir tane bebeği varmış. Bize hep ‘şehit oldu’ diye anlatıldı. DSİ'den tebligat gelince gerçeği öğrendik. Dedemizin Mersin' in Anamur ilçesinde arazisi olduğu ve bize miras kaldığı böylelikle ortaya çıktı. Gidip görmedik. Denize yakınmış ve üzerinde sera varmış. Değerinin ‘4 milyon lira’ olduğu söyleniyor. Çok şaşırdık. Altı kardeşiz. Hepimiz sonradan gelen mirasa çok sevindik. Dedemizin kabrine gidip ziyaret etmek istiyoruz" dedi. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar