Sedat Peker'in Ramazan kolilerini hazırlayanlara gözaltı girişimi: O isim dikkat çekti

Sedat Peker'in Ramazan kolilerini hazırlayanlara gözaltı girişimi: O isim dikkat çekti
İstanbul Pendik'te Sedat Peker adına Ramazan kolisi hazırlatan ve yardım eden 25 kişi, kolileri hazırladıkları sırada polis tarafından baskına uğradı. Şahısları gözaltına almaya çalışan polis ekipleri, Peker'le ilgili mahkeme kararı olmaması nedeniyle bilgilerine başvurmak üzere karakola davet etti. Şahısların 8 saat karakolda bekledikten sonra ifade verdikleri ortaya çıktı. Karakolada ifade verenler arasında bulunan bir isim ise dikkat çekti.

Selahattin Demirel / Günboyu

Video açıklamalarıyla Türkiye gündemini sarsan organize suç örgütü lideri Sedat Peker adına Ramazan kolisi hazırlatan 25 kişiye gözaltı girişiminde bulunuldu.

KOLİLERİN ÜZERİNDE NE YAZIYORDU?

Gazete Duvar''dan Can Bursalı''nın haberine göre İstanbul Pendik''te bir gıda toptancısında, üzerinde "Bir umuttur yaşamak, Reis Sedat Peker" yazan Ramazan kolilerini hazırlatanların bulunduğu yere, Asayiş Büro Amirliği''nde görevli polis memurları geldi.

Kolilerin hazırlandığı sırada gelen polis ekipleri "Suçu ve suçluyu övme" gerekçesiyle işlem yapmaya hazırlanırken, Peker''le ilgili kesinleşmiş bir yargı kararı olmadığı hatırlatıldı. Durum sonrası toptancıda bulunan 25 kişi bilgilerine başvurulmak üzere karakola davet edildi.

8 SAATLİK BEKLEME

Karakola gidenlerden ikisinin şüpheli, diğer 23''ünün ise ''bilgi sahibi'' sıfatıyla ifade verdiği öğrenilirken ifade için 8 saat karakolda bekletildiği ortaya çıktı.

İFADE VERENLERDEN BİRİSİ O SALDIRIDA YARALANMIŞTI

Geçen yıl 14 Eylül''de Peker''in Beykoz''da bulunan evine düzenlenen silahlı saldırı sonucunda yaralanan Yılmaz Günay''ın ifadesi alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

AYDIN: "YARDIM ETTİK"

Bilgi sahibi olarak ifade verenlerden İrfan Aydın, toptan gıda ticareti yaptığını ve bu nedenle kolilerin hazırlatıldığı gıda toptancısında bulunduğunu belirterek, "Biz oradayken Yılmaz Günay geldi. Günay''ı daha önceden tanırım. Sedat Peker adına yardım paketi dağıttığını gördüm. Yardım edebileceğimizi söyledik. Çıkacağımız sırada polisler geldi. Bize suçu ve suçluyu övme suçundan işlem yapılacağını söylediler" dedi.

Aydın ayrıca, kendisinin Sedat Peker''i övdüğü gerekçesiyle yargılandığı bir davada savcılığın "Suçu ve suçluyu övme" suçundan verdiği mütalaayı geri çektiği bilgisini de paylaştı.

GEÇEN YIL DA KOLİ HAZIRLATANLARA DAVA AÇILMIŞTI

Peker adında hazırlattırılan ve dağıtılan Ramazan kolileriyle ilgili geçen yıl da Rize''de 10 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlarda 3''ü hakkında "Suç örgütüne yardım" gerekçesiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar