Sedat Peker'e korumayı hangi Bakan verdi?

Sedat Peker'e korumayı hangi Bakan verdi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında "Anlıyorum ki ben uzun zamandan beri organize şebeke liderinin hedefiyim" dedi.

Bakan Soylu, "Organize suç örgütleri gayrinizami harbin, psikolojik harekatın en önemli aparatlarından bir tanesi. Bunları sadece mafyadan ibaret görmeyin; yani çek senet tahsilatı yaparlar, öyle görmeyin.

Türkiye organize suç meselesinde 15 Temmuz öncesinde FETÖ'nün etkin olduğu dönemde onlara yol verdi hem de onları kullandı. Bunu hepimiz biliyoruz" diye konuştu. 

"TARTIŞMALAR SUYU BULANDIRMAYA YÖNELİK"

Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma verilmesine ilişkin olarak da, "Koruma benden 1,5 yıl önce verilmiş. Benim zamanımda alınmıştır. Bu kadar açıktır. Bütün bu tartışmaların hepsi suyu bulandırmaya yöneliktir. Devlet dönem dönem koruma verir" değerlendirmesini yaptı. 

İKİ İSMİ ZAN ALTINDA BIRAKTI

Soylu bu açıklamasıyla birlikte kendisinden önce bakanlık yapan iki ismi zan altında bıraktı. Bunlardan biri Selami Altınok. Altınok 28 Ağustos 2015'te aldığı görevi 24 Kasım 2015'te Efkan Ala'ya devretti. Soylu ise Ala'dan görevi 31 Ağustos 2016'da aldı. Peker'e hangi bakanın koruma verdiği Altınok ve Ala'nın açıklamasıyla ortaya çıkacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar