İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan istifa açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan istifa açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Soylu kendisine yöneltilen istifa edip etmeyeceğine dair soruya da yanıt verdi.

Gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu pandemi sürecini yakından takip ettiklerini ve mağduriyet yaşanmaması için çalıştıklarını söyledi ve "1 Haziran'dan sonra daha da rahatlayacağız" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda sosyal medyaya yansıyan şiddet görüntüleri üzerinden eleştirilen bekçilere de değinen Soylu, "Bekçilik sistemi, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye emanet ettiği, polis teşkilatımızın sisteminin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayan sistemin adıdır. 

Vatandaşımıza yönelik, görevini aşan muameleye müsamaha göstermeyiz. 

Bekçilerimizin toplam 5 aylık bir eğitim süreci var. Buradaki muradımız şu: Uyuşturucudan, hırsızlığa ve terör olaylarına kadar başarı sağlamak. Vatandaşımız bu uygulamadan memnun. Biz memnuniyet anketleri yapıyoruz. Bekçi uygulamasına yönelik ideolojik bir bakış açısı var" ifadelerini kullandı.


"TÜRKİYE İLK KEZ DUYUYOR"

İçişleri Bakanı Soylu, uyuşturucu ticareti haberleriyle ilgili olarak, "Dünya tarihinde uyuşturucuda mücadele eden bir numara ülke Türkiye'dir. Toplam 1.255 kilo banzai yakalandı. Bu mücadeleden çocuklarımızın hakkını kimseye yedirmeyiz. Daha dün deniz aşırı operasyon yaptık. Riskli bir operasyondu. Esrar, kokain, eroinde sürekli operasyon yapılıyor. 

Böyle bir tablo dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Biz bir yanlış iş yaptık. Cumhuriyet tarihinin ilk uyuşturucudan gelir operasyonu. 2 milyarlık mal varlığı para, 17 şirkete kayyum. Bunu onla çarpın. Bataklık operasyonunda ne oldu? Kim var? İki baron yakalandı. Kemal Bey 'Baronlar nerede' diyor ya. 

Bataklık operasyonunda dünyanın en büyük baronlardan bir tanesi yakalandı. Bunu Türkiye ilk kez duyuyor, bataklık operasyonu içerisinde FETÖ var ve buna ulaştık" şeklinde konuştu.

SOYLU'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

Soylu son olarak Sedat Peker'in YouTube paylaşımları sonrasında hakkında yapılan 'İstifa etmeli' yönündeki yorumlara şu yanıtı verdi: 

"Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Bu kadar basit. Bu ülke büyük ülke. İşimi yapamadım, 1 saniye kalan namussuzdur."

SEDAT PEKER VE YAPTIĞI AÇIKLAMALAR KONUSUNDA SÜLEYMAN SOYLU ŞÖYLE KONUŞTU

"Burada uluslararası operasyon var, çok net bir şekilde ifade ettim az önce. Bu devlet, suçluyla suçsuzu, haklıyla haksızı en iyi bilen anlayışa sahiptir. Alır, getirir, adalete teslim ederim. Bu bir operasyondur, operasyon devam ediyor.

Bununla (Sedat Peker) ilgili dosyada Köfteci Yusuf'a çökmeye çalıştıklarına dair videolar, görüntüler, tehditler var. Vekillerimiz geldi, baktık ve başlattık. İzmir'de de var, İstanbul'da da var. Operasyona döndüren benim bunları.

Ben uzun zamandır organize suç örgütü liderinin hedefindeyim. Benimle temas edebilmiş mi kimse? Ben herkesin hedefindeyim. Bana normal vatandaş ulaşır sokakta. Şehit ailelerinin her zaman emrindeyim. Biz onlara ölürüz. Çünkü temsil ettiğimiz devlet, millet" ifadelerini kullandı.

SOYLU'DAN HADİ ÖZIŞIK AÇIKLAMASI

Süleyman Soylu, Sedat Peker'le sohbet videosu ortaya çıkan Hadi Özışık'la ilgili olarak da şunları söyledi:

"DYP İstanbul İl Başkanlığı yaptım. Medyayla birebir ilişki yürütüyor değildim. Ama Sayın Çiller döneminde İstanbul medyasıyla önemli bir iletişim yürütüyordum. Neticede birçok ahbabım oldu. Ama Hadi Bey'i fotoğrafçılığından tanırım.

Babamın İstanbul'da siyaseti vardı. Hürmet de ederdi ama babamın eteklerinin altına kimse saklanamaz. Kimse de adını ağzına alamaz. Hiç de kabul etmem. Gözlerim fal taşı gibi olur, çakmak çakmak olur. Kabul etmem."

Soylu, Özışık'ın kendisi hakkında aracılık yaptığına dair haberler konusunda, "Benim haberim olması benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi, ifade edilebilir mi? Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklediyse, ayda hangi siyasetçiye 10 bin dolar gönderiyorsa ondan sorsun" dedi.

Süleyman Soylu, İsmet İnönü'nün sözünü kullandı ve "Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmazsa o ülke ileri gitmez" dedi. İçişleri Bakanı, Sedat Peker'e yönelik olarak "Karısının iç çamaşarının ardına saklandı" ifadelerini kullandı.

Soylu, Sedat Peker'in son videoda bahsettiği Nisan ayındaki değişimle ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi ve "1. ve 2. videoyu izledim. Hedef Türk Devleti. Namussuz, alçak. Azdan az, çoktan çok" şeklinde konuştu.

Soylu ayrıca videolarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşup konuşmadığına dair iddialar hakkında da "Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu konuşmadım. Sayın Cumhurbaşkanımızı bu konuyla meşgul etmekten hicap ederim. Bana bunları konuşmayın, ağzınıza almayın diyorlar. Neden konuşmayayım?" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar