Sedanur Güzel'in katilleri hakkında flaş karar!

Sedanur Güzel'in katilleri hakkında flaş karar!
Kars'ta komşuları tarafından tecavüz edilip öldürülen 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in katilleri hakkında karar verildi. Mahkeme sanıkları müebbet hapsini isterken, bir zanlı beraat etti.

Güvenlik gerekçesiyle Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar Ertan Bozkurt, Ahmet Bilen ve Himmet U. tutuklu bulundukları Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 

Sedanur'un annesi Handan ve babası Abdullah Güzel, duruşmaya Kars Kağızman Ağır Ceza Mahkemesinden SEGBİS ile bağlandı ve zanlılara en ağır cezanın verilmesini istedi. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar ise tahliyelerini talep etti. 

MÜEBBET İSTEDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına davayı takip eden Hukuk Müşaviri Avukat Neslihan Ete de sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. 

Kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ertan Bozkurt ve Ahmet Bilen'i "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. İki sanığa "cinsel istismar" suçundan 30'ar yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 9'ar yıl hapis cezası verildi.

Sanık Himmet U. ise beraatine karar verilerek tahliye edildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar